Thumbnail
Εκδόθηκαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις - Διευκρινίσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Εκδόθηκαν οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορονοϊού.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Όπως είπε, μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο. «Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να το συμπληρώσουν, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες που είναι εν λειτουργία, αλλά έχουν πληγεί και έχουν συμπεριληφθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, μπορούν έως τις 20 Απριλίου» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν το έντυπο από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ το δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων ως εξαρτώμενοι με μισθωτή εργασία που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, η δεύτερη κατηγορία είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με συγκεκριμένους ΚΑΔ και οι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη σύμβαση της εργασίας τους. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tzoker
Τζόκερ: Νέο τεράστιο τζάκποτ, στα €28 εκατ. το ποσό της Κυριακής- Οι αριθμοί για τα €26,5 εκατ
Το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί στην επόμενη κλήρωση αποτελεί το μεγαλύτερο τζάκποτ από την έναρξη του παιχνιδιού στην Ελλάδα
Τζόκερ: Νέο τεράστιο τζάκποτ, στα €28 εκατ. το ποσό της Κυριακής- Οι αριθμοί για τα €26,5 εκατ
φωτιά Πάτρα
Πάτρα: «Μπράβο, λεβέντη μου»... Χειροκροτήματα από την οικογένεια και φίλους του 25χρονου- Tι υποστήριξαν oι συλληφθέντες
Προθεσμία ζήτησαν οι δύο συλληφθέντες για την καταστροφική φωτιά στα Συχαινά Ο καθοριστικός ρόλος των κατοίκων
Πάτρα: «Μπράβο, λεβέντη μου»... Χειροκροτήματα από την οικογένεια και φίλους του 25χρονου- Tι υποστήριξαν oι συλληφθέντες