Αθανάσιος Δημόπουλος
Πρύτανης ΕΚΠΑ & καθηγητής της Ιατρικής σχολής, Αθανάσιος Δημόπουλος

Στον αναγκαίο χαρακτήρα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναφέρθηκε αρχικά ο καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος σε εκπομπτή του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως η Ελλάδα μαζί με τη Νορβηγία και τη Σουηδία βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, λόγω του μικρού αριθμού των βαρέως νοσούντων και των περιορισμένων κρουσμάτων.

Ωστόσο, αναγκαία είναι η άμεση ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και σε νοσηλευτικό/ιατρικό προσωπικό.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα, ο καθηγητής εκτίμησε πως η έγκαιρη λήψη μέτρων και η πιστή εφαρμογή τους συνιστούν θετικούς παράγοντες, ώστε η επιδημία να γνωρίσει ύφεση σε λίγες εβδομάδες, χωρίς η χώρα μας να μετρήσει αντίστοιχες απώλειες.

«Ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος, η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί, άμεσα η στήριξη των νοσοκομείων σε προσωπικό και υλικό», επανέλαβε ο Αθ. Δημόπουλος.

Ο καθηγητής κατέληξε επισημαίνοντας πως τα μέτρα δεν θα διαρκέσουν για λίγες ημέρες, αλλά μέχρι να εμφανιστούν ενδείξεις κάμψης της επιδημίας. Ο καθηγητής εξέφρασε πως ο συνδυασμός σκληρών μέτρων και καλών καιρικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσει σε ύφεση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα