dimosioi-ipalliloi-προσληψεις
Τέσσερις επιπλέον κατηγορίες ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δικαιούνται ειδική άδεια

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επεκτείνει τις κατηγορίες ευπαθών ομάδων που δικαιούνται ειδικής άδειας από το Δημόσιο για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για τα άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, με βαριά πνευμονοπάθεια, με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη και καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, καθόρισε ως ευπαθείς ομάδες τους καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η ειδική αυτή άδεια αφορά υπαλλήλους, που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εντός Γενικής Κυβέρνησης με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΕ
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη 25 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 9:00-15:00
ΔΟΕ Ημερίδα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».
ATM, επιδόματα, voucher
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές
Ποιοι χάνουν οριστικά τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ – Τα νέα τεκμήρια που «πετούν» εκτός χιλιάδες δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ: «Σάρωμα» σε επιδόματα και voucher με το Εθνικό Μητρώο – Ποιοι χάνουν τις παροχές