Αρχαία Αθήνα
Μια σπουδαία δουλειά του digital artist Δημήτρη Τσαλκάνη

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε ancientathens3d από τον Δημήτρη Τσαλκάνη με σκοπό να παρουσιάσει τις διάφορες οικοδομικές φάσεις της πόλης των Αθηνών, από τη Μυκηναϊκή περίοδο (1600 π.Χ.) μέχρι τα νεότερα χρόνια (1833 μ.Χ.), μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις των διαφόρων μνημείων της εκάστοτε εποχής.

Οι αναπαραστάσεις που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα αποτελούν καλλιτεχνικές απεικονίσεις. Οπως και κάθε αναπαράσταση μνημείου που δεν υπάρχει πλέον, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί μία 100% πιστή αντιγραφή του πραγματικού.

Συγκεκριμένα, οι τρισδιάστατες αναπαραστάσεις λόγω του φωτορεαλιστικού τους χαρακτήρα είναι εύκολο να παρερμηνευτούν ως προς κάποια στοιχεία που περιλαμβάνουν. Συνεπώς, ο επισκέπτης της σελίδας πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι σε πολλά μνημεία υπάρχουν αναγκαστικά απλουστεύσεις και παραλείψεις που προέκυψαν από τεχνικούς περιορισμούς. Σημαντικό στοιχείο, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση αναπαράστασης, αποτελεί η καλλιτεχνική ελευθερία στην απόδοση και τη συμπλήρωση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου.

Μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία έχει υπάρξει στην απόδοση μνημείων τα οποία δεν άφησαν καθόλου (ή ελάχιστα) υπολείμματα (π.χ.: το Μυκηναϊκό ανάκτορο στην Ακρόπολη) και κάποιες άλλες συμπληρωματικές κατασκευές (όπως σπίτια) τα οποία τοποθετήθηκαν για μία πιο ολοκληρωμένη άποψη του χώρου.

Παρόλα αυτά, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια τα μνημεία να αποτυπωθούν με βάση τις αρχαιολογικές και αρχιτεκτονικές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί, ώστε να πλησιάζουν όσο είναι δυνατόν (και όσο το επιτρέπει το μέσο) στην πραγματικότητα. Αυτό γίνεται δυνατό με τη χρήση της διαθέσιμης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, η οποία ανανεώνεται, καθώς συνεχώς νέα ευρήματα έρχονται στο φως.

Στην ιστοσελίδα μπορείται να περιηγηθείτε σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους της Αθήνας και να παρατηρήσετε την αρχιτεκτονική εξέλιξη της πόλης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή
Παρότι τα ψηφιακά έγγραφα της εφαρμογής Gov.gr Wallet είναι πλήρως ισάξια ως προς την ισχύ τους με τα φυσικά έγγραφα
Καστοριά: Υπάλληλος ΚΤΕΛ αρνήθηκε να δεχθεί ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα  φοιτητή