πρόσφυγες, μετανάστες στον Έβρο
Τρόφιμα θα μοιραστούν σε στρατιώτες και αστυνομικούς.

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τρόφιμα θα μοιραστούν σε στρατιώτες και αστυνομικούς.

Τρόφιμα και χυμούς συλλέγει από καταστήματα της Αλεξανδρούπολης η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου προκειμένου να τα μεταφέρει στην παραμεθόρια περιοχή σε άτομα των δυνάμεων ασφαλείας. «Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα από το πρωί σε όλα τα μέλη μας και μαζεύουμε πράγματα για να τα μοιράσουμε, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές διευθύνσεις, σε αστυνομικούς και τον στρατό» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Γεωργιάδης.

«Έχουμε ήδη συλλέξει νερά, κρουασάν και χυμούς και με τρία βανάκια θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι να τα μοιράζουμε, με πρώτο σταθμό τους Κήπους και μετά τις Καστανιές όπου αναμένουμε να είμαστε κατά τις 2 το μεσημέρι» διευκρινίζει.

Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυχοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Εβρου.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλοριφέρ
Γιατί το στέγνωμα ρούχων στα καλοριφέρ κάνει κακό στη θέρμανση του σπιτιού
Βιομηχανικός μηχανικός εξηγεί πώς μια συνηθισμένη χειμερινή συνήθεια αυξάνει το κόστος και μειώνει την απόδοση
Γιατί το στέγνωμα ρούχων στα καλοριφέρ κάνει κακό στη θέρμανση του σπιτιού
καρκίνος
Η εξέταση που σώζει ζωές από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Η κολονοσκόπηση αναδεικνύεται ως το ισχυρότερο “όπλο” για έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη ενός καρκίνου που αυξάνεται επικίνδυνα στους νεότερους
Η εξέταση που σώζει ζωές από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
συντ
Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω Καθαράς Δευτέρας
Η μετακίνηση των ημερομηνιών αποδίδεται στην ανάγκη αποφυγής τραπεζικών καθυστερήσεων λόγω της αργίας. Για τον λόγο αυτό, οι συνταξιούχοι θα δουν τα...
Συντάξεις Μαρτίου: Νωρίτερα οι πληρωμές λόγω Καθαράς Δευτέρας