κινητο
Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ξεκινάει το κορυφαίο σεμινάριο στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως

Ο Ουίνστον Λι είναι ένας καθηγητής ιστορίας απ' το Κεντάκι, φίλος του Boredpanda.com κι άρα δικός μας φίλος. Μια μέρα λοιπόν έβαλε στους μαθητές του ένα διαγώνισμα για το 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Σ' αυτό, για να περάσεις έπρεπε να συγκεντρώσεις βαθμό μεγαλύτερο του 60 στα 100, ενώ ο πρώτος θα έπαιρνε 5 πόντους μπόνους με σκοπό να φτάσει πιο κοντά στο απόλυτο 100/100 ακόμα κι αν είχε γράψει λίγο χαμηλότερα.

Ο μαθητής με την καλύτερη βαθμολογία είχε 94 πόντους, οπότε με το μπόνους θα έφτανε στο 99 και θα άγγιζε το τέλειο - πράγμα που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει στο ανταγωνιστικό σχολικό περιβάλλον, πόσο μάλλον στην Αμερική που η είσοδος στα πανεπιστήμια δεν έχει "πανελλήνιες" αλλά παίρνει σοβαρά υπόψιν της τη σχολική επίδοση των μαθητών. "Είναι ένα απίθανο παιδί!" είπε για το μαθητή του ο καθηγητής Λι. "Είχαμε τρομερά πολιτικά ντιμπέιτ μέσα στην τάξη - σε φιλικό επίπεδο πάντα! - κι ο τύπος πάντα έβρισκε κάτι ιδιοφυές να προσθέσει στην κουβέντα".

Όσο λοιπόν διόρθωνε το διαγώνισμα του μαθητή του, ο Λι δεν έβρισκε τίποτα παράξενο, κλασικά άριστος. Μέχρι που έφτασε στο τέλος, και είδε  αυτό:

Αυτός λοιπόν ο άριστος τύπος, άφησε έναν αστερίσκο με τον οποίο παρακαλεί τον καθηγητή του, αν είναι δυνατό να δώσει τους έξτρα πόντους του στο μαθητή με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Κι αυτό έχει εντυπωσιακή σημασία σε τρία διαφορετικά επίπεδα:

1. Ο άριστος μαθητής προτιμά την ουσία απ' τη λεπτομέρεια. Μπορεί να ζήσει με το άριστο 94 (που τελικά είναι κι ο πραγματικός του βαθμός!), εφόσον βοηθάει έτσι κάποιον άλλο.

2. Ο μαθητής με την τελευταία βαθμολογία νιώθει την ουσία της αλληλοβοήθειας και ίσως την "υποχρέωση" να κάνει το ίδιο όπου και όπως μπορεί, ειδικά αν αυτοί οι 5 βαθμοί κάνουν τη διαφορά - εδώ την έκαναν: ο τελευταίος είχε γράψει 58 και με το +5 που πήρε μπόρεσε να περάσει το μάθημα.

3. Η διαφορά πρώτου με τελευταίο μειώθηκε (κατά 10 ολόκληρες μονάδες!) κι αυτό βοηθάει στην ομοιογένεια της τάξης.

Το ερώτημα ωστόσο που έκαναν πολλοί: "Μα είναι δίκαιο αυτό; Είναι θετικό για το σύστημα παιδείας;"

Λοιπόν, τη γνώμη μας; Δίκαιο δεν είναι, είναι όμως ζεστό, είναι μια ένδειξη φιλίας και συντροφικότητας. Κι ο ανταγωνιστικός, πιεστικός, αγχωτικός κόσμος που έχουμε σήμερα, έχει ανάγκη την ανάσα, τη φιλία, την αλληλοβοήθεια.

Όσο για το σύστημα παιδείας; Αν δεν φροντίζει να διδάξει στους ανθρώπους τα οφέλη της κοινής δουλειάς, της εμπιστοσύνης και της συντροφικότητας, τότε για πάντα θα 'ναι σύστημα εκπαίδευσης. Και δεν θα γίνει παιδείας, όσες πληροφορίες κι αν διδάξει για το 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο...

Αναδημοσίευση από το borepanda via provocateur.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Διώξεις εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
«Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής»
Διώξεις εκπαιδευτικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»
Συζήτηση με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα» της δημοσιογράφου Χρύσας Λύκου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη...
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αστυνομική Βία & Ψυχικό Τραύμα»