Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη: Θετικό και το παιδί της 38χρονης - Κλειστό προληπτικά το σχολείο
Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

27/2/2020 - Νεότερη ενημέρωση:

Κλειστό θα παραμείνει  για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εφόσον το παιδί της 38χρονης -η οποία ταξίδεψε στην Ιταλία και νόσησε- βρέθηκε και εκείνο θετικό στον κορονοϊό.

***

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε μέλος της οικογένειας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης, το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του, αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Κλειστό παραμένει σήμερα για προληπτικούς λόγους το 105ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω του κρούσματος κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Στο σχολείο έγινε σήμερα και απολύμανση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σχολείο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης γυναίκας που είναι θετική στον κορωνοϊό.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε στο ThessToday.gr ότι “το σχολείο είναι κλειστό για μία ημέρα, για προληπτικούς λόγους. Αύριο θα ανοίξει κανονικά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση το σχολείο θα είναι κλειστό μόνο για μία ημέρα.

Ο κ. Κόπτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε εντελώς ψύχραιμοι και ήρεμοι. Θέλω να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεντρικής Μακεδονίας πως θα με ψυχραιμία, ηρεμία και τήρηση των οδηγιών που έχουν εκδοθεί με οργάνωση και συνεργασία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”.

“Διαφυλάσσουμε την υγεία των μαθητών και δρούμε προληπτικά χωρίς πανικό. Χρειάζεται ψυχραιμία και κανένας πανικός. Είμαστε όλη στις θέσεις μας και δουλεύουμε κανονικά” συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς ενημερώθηκαν μέσω SMS που έστειλε ο διευθυντής του σχολείου

Δείτε όλο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thesstoday.gr

anakoinosi-sxoleio-650x867.jpg

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!