ΑΔΕΔΥ Χίου: 24ωρη απεργία και συλλαητήριο αύριο
Ανακοίνωση

Θέμα: Ανακοίνωση της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ – 24ωρη απεργία-Κάλεσμα σε συλλαλητήριο

Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ συνεχίζοντας αταλάντευτα κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης κηρύσσει 24ωρη Απεργία στις 26/2/2020 για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου στις 11:00π.μ

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας , τους φορείς , τους εργαζόμενους του δημοσίου,  του ιδιωτικού τομέα και όλο τον λαό της Χίου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην κυβέρνηση,  τις πολιτικές που υπερασπίζεται , την Ε.Ε που θέλουν με το δόγμα νόμος και τάξη να εγκλωβίσουν στα νησιά μας πρόσφυγες μετανάστες και να τα μετατρέψουν  σε αποθήκες ψυχών!!

Διεκδικούμε:

  • Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
  • Καμιά νέα κλειστή ή ανοιχτή δομή .
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

ΟΧΙ στον αυταρχισμό της κυβέρνησης!!!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

Απεγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών εδώ και τώρα!!!!

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ Σάμου: Όλες και όλοι στη στάση εργασίας αύριο

σχετικά άρθρα