kasidiaris
Σφοδρές αντιδράσεις για την παρουσία εκπροσώπων του νεοναζιστικού κόμματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης δήμαρχοι και φορείς των νησιών του Βόρειου Αιγαίου για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους.

Οι δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου και Χίου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, και κατοίκους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου σήμερα ήταν προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι φορείς αρνούνται να μετάσχουν στην σύσκεψη μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές τους για να κατασκευάσει τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν μάλιστα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιώργο Γερμενή, ενώ μαζί τους παραβρέθηκαν ο Γιάννης Λαγός και εκπρόσωποι του κόμματος Αρτέμη Σώρρα.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν στην παρουσία των υπόδικων νεοναζί στο σημείο και απαίτησαν την άμεση αποχώρησή τους, φωνάζοντας συνθήματα. 

Τελικά οι χρυσαυγίτες και οι οπαδοί του Σώρρα αποχώρησαν.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία της με την κυβέρνηση μέχρι να ανακληθεί η επίμαχη ΠΝΠ, αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το προσφυγικό. 

Με ψήφισμα που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης η Περιφέρεια καταδίκασε την ΠΝΠ ως «αντιδημοκρατική ενέργεια» και προανήγγειλε προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια.

Με πληροφορίες από politischios.gr/stonisi.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Η προκήρυξη του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων
Ο 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων 2026 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026 - Οι επιτυχόντες θα συνεχίσουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό...
Υπουργείο Παιδείας: Η προκήρυξη του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων