mitarakis tropologia
«Ό,τι μέσο μας δίνει η διεθνής νομοθεσία, θα το εφαρμόσουμε»

«Μέρος μιας συνολικής πολιτικής προστασίας των συνόρων» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο.

O κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε σε οτιδήποτε μας επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο» και πρόσθεσε πως «ό,τι μέσο μας δίνει η διεθνής νομοθεσία, θα το εφαρμόσουμε με γνώμονα την προστασία της ζωής στη θάλασσα».

Η πολιτική για τη μετανάστευση, επισήμανε ο υπουργός, θα πρέπει να περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς πυλώνες, τη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις μαζικές επιστροφές και τη λειτουργία κλειστών κέντρων, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποδείξουμε ως χώρα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στις 15 ημέρες λειτουργίας του υπουργείου Μετανάστευσης έχουν γίνει τέσσερις αποστολές επιστροφής μεταναστών, «πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το 2019, σε πολύ χαμηλά, όμως, επίπεδα ακόμα συνολικά».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο έξαρσης επιδημιών εντός των κέντρων φιλοξενίας, ο υπουργός απάντησε ότι «οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα νησιά δεν είναι αποδεκτές. Χρειάζονται νέες εγκαταστάσεις για την καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στη Σίνδο
Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τοπικά μέσα αποτυπώνουν τη σφοδρότητα του περιστατικού, με το λεωφορείο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και πυκνούς...
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στη Σίνδο
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: «Μπόνους» 770.698 ευρώ σε 608 υπαλλήλους
Το μπόνους θα δοθεί στους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας ως κίνητρο ανταμοιβής για το έτος 2024 - Ο πίνακας με την κατανομή των ποσών ανά υπηρεσία
Υπουργείο Παιδείας: «Μπόνους» 770.698 ευρώ σε 608 υπαλλήλους