Καθηγητής του ΕΚΠΑ για κοροναϊό: Να είμαστε σε επιφυλακή
Αρκετά είναι τα κρούσματα του κοροναϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου με την Ελλάδα να βρίσκεται σε επιφυλακή, ύστερα από την είδηση ότι οι νεκροί έφτασαν στους εννέα

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κοροναϊό και τους κινδύνους που υπάρχουν στην Ελλάδα: «Να είμαστε σε επιφυλακή ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός». Ακόμη, επισήμανε  ότι «δεν πρέπει να ανησυχούμε».

«Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αυτό που έχει προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι να μην διασπαρεί ο ιός. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι κάτι ανησυχητικό και οφείλει να μας έχει σε επαγρύπνηση. Μεταδίδεται πιο δύσκολα από τη γρίπη και πιστεύουμε ότι θα διακοπεί η μετάδοση του ιού με τα κατάλληλα μέτρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι στα αεροδρόμια χρειάζεται επαγρύπνηση για 14 μέρες των ταξιδιωτών, ώστε να απομονωθεί το κάθε περιστατικό.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση στον ΕΟΔΥ, «η μετάδοση του ιού είναι περιορισμένη και θα κοπεί με τα κατάλληλα μέσα». Σε ερώτηση για το εάν το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προστατεύσει από τον κοροναϊό, απάντησε πως το εμβόλιο της γρίπης που έχει γίνει στην Ελλάδα προστατεύει μόνο από τη γρίπη.

σχετικά άρθρα