Ρατσιστικές κραυγές σε βάρος οικογενειών προσφύγων στη Σπάρτη (Βίντεο)
Ομάδα περίπου 40 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο διαμονής των προσφύγων, ξεσπώντας με κραυγές εναντίον παιδιών και γονέων

Περίπου 200 πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά στο σύνολό τους, εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της Σπάρτης. Κατά την άφιξή τους δεν έλειψαν οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές φραστικές επιθέσεις σε βάρος τους από ομάδα 40 περίπου ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από τον τόπο άφιξής τους.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, τα άτομα φώναζαν, ξεσπώντας με ρατσιστικές κραυγές σε βάρος των οικογενειών προσφύγων, ενώ έκαναν λόγο για «μουσουλμάνους», «τάφο του Λεωνίδα» κλπ, υιοθετώντας ακροδεξιά συνθήματα και ρητορική μίσους.

Μάλιστα, στο βίντεο ένας άνδρας απειλεί κάποιο άτομο από την πλευρά των προσφύγων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «φιλαράκι, δέκα κομάντος θα έχεις για να φύγεις απ' τη Σπάρτη».

Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Δημήτρης Καπονικολός, προσέφερε πλήρη κάλυψη στη ξενοφοβική και ρατσιστική συγκέντρωση με παραληρημματικές δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ: «Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας. Είχαν πει ότι θα είναι 150 άτομα, μας έχουν φέρει 250. Δεν είναι κανένας Σύριος, το ευτύχημα είναι ότι έχουν φέρει μόνο οικογένειες. Είχαμε εχθές τον Άγιο Νίκωνα, γιορτάσαμε την πόλη μας και σήμερα θα γιορτάσουμε την άφιξή τους; Δεν το βλέπω σωστό», ανέφερε.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός σε «γαλάζιες» κυβερνήσεις, καθώς, όπως είπε, «τέτοιες εγκαταστάσεις, έστω και προσωρινές, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και τριβές στις τοπικές κοινωνίες και διαταράσσουν βάναυσα τη ζωή των κατοίκων και τις κοινωνικές ισορροπίες». Συνέχισε ρατσιστικά λέγοντας πως «τα άτομα που έχουν έρθει στη χώρα διαφέρουν κατά πολύ από εμάς σε ήθη, συμπεριφορές, έθιμα, αντιλήψεις, θρησκεία κλπ».

Δείτε το βίντεο:

 

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Λάρισας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια
ΕΛΜΕ Λάρισας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην...

ΕΛΜΕ Λάρισας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια