larko
Ο 55χρονος μεταλλεργάτης, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας

Τη θλίψη και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «μέσα σε ένα πεντάμηνο και δεύτερος εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα δουλειάς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο». «Ο 55χρονος μεταλλεργάτης, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα το πρωί από έκρηξη στην αίθουσα χαλυβουργίας της ΛΑΡΚΟ, με τα ερωτήματα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο να παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο τομέας ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ χρειάζεται επανεξέταση και αυστηροποίηση» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στους χώρους εργασίας χωρίς σχεδόν ποτέ να αποδίδονται ευθύνες.

«Και όλα αυτά, μάλιστα, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει κατ' επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και κακή συντήρηση των μηχανημάτων και των αυτοματισμών ασφαλείας» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία. Όπως προσθέτει, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και απαιτεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες, όπου και σε όποιους αναλογούν και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, «ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση
Ξεκινά η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τεχνητή νοημοσύνη - Οι δράσεις αυτές θα ξεκινήσουν τον Μάιο με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 
Πιερρακάκης: Σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση