Media and Refugge
Ανακοίνωση της Nομαρχιακής Eπιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Τμήμα Υγείας

Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για την απόδοση ΑΜΚΑ στους κατοικούντες στην χώρα, ενισχύεται η ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική της κυβέρνησης, καθώς αποκλείονται από την πρόσβαση στην υγεία ασθενείς, ευάλωτες ομάδες, μικρά παιδιά ακόμη και νεογέννητα που οι γονείς τους διαμένουν “παράτυπα” στη χώρα μας.  
Ο υφυπουργός εργασίας μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την άνευ όρων απόδοση ΑΜΚΑ. Μας κατηγορεί δηλαδή γιατί διαχειριστήκαμε αξιόπιστα, αποτελεσματικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τη μεγάλη κρίση του προσφυγικού και μεταναστευτικού και μεριμνήσαμε για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συνανθρώπων μας, τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων και τη δυνατότητα εγγραφής των παιδιών στα σχολεία.  

Δεν ζητούμε από την κυβέρνηση ανθρωπιστική και αλληλέγγυα προσέγγιση, μια και δεν φημίζεται γι’ αυτό.  Απαιτούμε όμως, να σεβαστούν τις γενικές αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού. Επίσης, απαιτούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι οι ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, εγκυμονούν κινδύνους δημόσιας υγείας και για τον γενικό πληθυσμό, τους πολίτες της χώρας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molivia
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας
Ο ΣΕΠΕ Σητείας καταγγέλλει περιοριστικές ερμηνείες και ζητά ενιαίες οδηγίες για άδειες άνευ αποδοχών χωρίς χρονικά εμπόδια
Γονική άδεια χωρίς «κόφτες»: Παρέμβαση εκπαιδευτικών για πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας
Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη
Οικονομία, διεθνείς εξελίξεις και μεταναστευτικό στην ατζέντα – Ποια νομοσχέδια εξετάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο τραπέζι η αύξηση του κατώτατου μισθού – Κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη