υπολογιστής χειριστής υπολογιστή εργαζόμενος
Η ηλεκτρονική κάρτα εργαζομένου εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό στην 84η ΔΕΘ

Με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζόμενου θα διαπιστώνεται η ώρα εισόδου και εξόδου του εργαζόμενου. Θα υπάρχει τεκμηριωμένη ωρομέτρηση του προσωπικού στις επιχειρήσεις.
Με αυτή τη μέθοδο επιδιώκεται να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες. 
Αρκετά σωματεία του ιδιωτικού τομέα ζητούν την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας ώστε να προκύπτει αποδεικτικό υλικό για τις ώρες εργασίας καθώς όπως καταγγέλλουν μειώθηκαν οι ώρες ημερήσιας απασχόλησής τους πλασματικά, από τις 8 ώρες στις 6 ή και λιγότερο, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν να απασχολούνται 8ωρο – 12ωρο. 
Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα βοηθήσει η ηλεκτρονική κάρτα εργαζομένου είναι και στις μισθολογικές πληρωμές. Με την κάρτα θα μπορούν να υπολογίζονται οι πρόσθετες ώρες απασχόλησης, υπερεργασίας και υπερωρίας τους. Κάτι που σε μερικές εταιρείες φαίνεται πως δεν τηρείται.
-Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. 
-Δήλωσε ότι θα αναβαθμιστεί το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που θα απεικονίζει, πλέον, όλες τις μονάδες εργασίας στη χώρα. 
Έτσι θα διευκολυνθεί ο έλεγχος της αδήλωτης εργασίας, όπως και κάθε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ ιδρύεται και Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων για τους συνεπείς εργοδότες και εκσυγχρονίζεται ο συνδικαλιστικός νόμος. 

Ο- πρωθυπουργός είπε ότι η μεγαλύτερη ίσως μεταρρύθμιση στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ηλεκτρονικά, χωρίς τη φυσική παρουσία του ασφαλισμένου. Και μέχρι τον Ιούνιο του 2021 θα φτάσουμε στο 90%. Ενώ τότε θα είναι έτοιμο και το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, ώστε να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2021.
Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για ένα ψηφιακό κράτος  γρήγορο, αποτελεσματικό και παραγωγικό υπέρ του πολίτη. 

Σήμερα, η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλους τους ψηφιακούς δείκτες: 26η στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε και δεσμεύτηκε: Εντός τετραετίας η χώρα να βρεθεί στον μέσο όρο της Ένωσης. Ξεκινώντας με το εθνικό πλαίσιο κατά της γραφειοκρατίας με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Τους πρώτους μήνες του 2020 θα είναι, επίσης, διαθέσιμη και η πιλοτική μορφή της ηλεκτρονικής πύλης GOV.GR, μιας γέφυρας αλληλεπίδρασης πολίτη και κράτους. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα