Thumbnail
Του Γιώργου Μουργή

Η μοναδική ίσως ευχάριστη είδηση μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είναι ότι το νεονανιζιστικό μόρφωμα του φύρερ Μιχαλολιάκου μένει εκτός Βουλής ύστερα από μια συντριπτική ήττα.

Τέρμα, λοιπόν, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, τέρμα οι βουλευτικές αμοιβές, τέρμα οι στρατιές των μετακλητών και τα προνόμια. Κυρίως, όμως, τέρμα η βουλευτική ασυλία.

Την περίοδο, μάλιστα, στην οποία μια σειρά κατηγορουμένων —υποδίκων μελών της δολοφονικής εγκληματικής συμμορίας βρίσκονται στη διαδικασία απολογιών για τις εγκληματικές τους πράξεις, στη μεγάλη δική της Χ.Α. που τελειώνει σύντομα.

Η συμμορία των εγκληματιών υποδίκων ετοιμάζεται να ακούσει την καταδικαστική ετυμηγορία για τα εγκλήματά της, με βασικό και κύριο αυτό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Παρόλα αυτά, όσα χαμόγελα κι αν σκόρπισε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, οι νεοφασιστικοί ακροδεξιοί θύλακες στον κοινωνικό ιστό παραμένουν ενεργοί όπως και ίδιο το αυγό του φιδιού στη φωλιά του.

Οι 165 χιλιάδες ψήφοι που λαμβάνει η δολοφονική ναζιστική συμμορία δεν είναι λίγες και μπορούν στο μέλλον να αποτελέσουν, εκ νέου, τη μαγιά για νέους εκκολαπτόμενους φασίστες ή νέες παρακρατικές εγκληματικές δράσεις. Ο υπαινιγμός, μάλιστα, που άφησε ο αρχηγός τους για το τελευταίο στο μήνυμα του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν σαφής και ξεκάθαρος.

Όπως φαίνεται, ο σκληρός πυρήνας των εγκληματικών ταγμάτων εφόδου του φύρερ Μιχαλολιάκου και μηχανισμός τους, αν και αποδεκατισμένος, εξακολουθεί να είναι ενεργά λειτουργικός.

Η αντιφασιστική κινηματική παρουσία όλων επιβάλλεται να συνεχιστεί χωρίς κανέναν εφησυχασμό. Ειδικά στις λαϊκές περιοχές, στα σχολεία, και στις γειτονιές προσφύγων και μεταναστών μέχρι να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη φυλακή, μέχρι το κλείσιμο των γραφείων τους από κάθε γειτονιά και την οριστική και τελεσίδικη διάλυση τους.

Παραμένει ανοιχτό το έντονο πρόβλημα του χρυσαυγιτισμού στην ηγεσία της αστυνομίας, στα συνδικαλιστικά όργανα και τις χαμηλόβαθμες κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις.

Αν η κοινοβουλευτική εξαφάνιση αποτελεί την αρχή, η ποινική καταδίκη και η φυλάκιση των μελών της εγκληματικής συμμορίας θα είναι το τέλος ενός επώδυνου πολιτικού κύκλου που δηλητηρίασε μεγάλη κοινωνική μερίδα και έβαψε ανεξίτηλα με το αίμα τού Παύλου Φύσσα και του Σαχμάντ Λουκμάν τις γειτονίες, τις συνειδήσεις, τη μνήμη και τις καρδιές  μας.

Μένει να ηττηθεί στη πράξη κάθε ιδεολογική εκδοχή της, καθώς αυτή η εκλογική ήττα αφήνει νέους ακροδεξιούς απογόνους σε αχαρτογράφητους πολιτικούς δρόμους, με οδηγό τον Κυριάκο Βελόπουλο και το κόμμα του. Είναι ξεκάθαρο ότι  το νέο ακροδεξιό φρούτο αντλεί την ηγεμονία του από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων που γύρισαν τη πλάτη στο χρυσαυγίτικο εγκληματικό μόρφωμα.

Η Χρυσή Αυγή φεύγει τη στιγμή που έρχεται η σοβαρή χρυσή αυγή όπως εγγράφεται στο νέο κοινοβουλευτικό χάρτη, από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι
τα ακροδεξιά των ακροδεξιών της Ελληνικής Λύσης. Παραμένει, δε, ενεργά ισχυρό εντός του κοινωνικού ιστού το ρεύμα που ενισχύει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον κσκοποιητικό λόγο.

Η εκλογική εξαφάνιση της χρυσαυγίτικης εγκληματικής οργάνωσης βρίσκει επάξιο αντικαταστάτη, με τα ποσοστά της να οδηγούνται προς τον ακροδεξιό και εξίσου πολιτικά επικίνδυνο Κυριάκο Βελόπουλο, ως η φυσική συνέχεια εκφασισμού.

Ο ρόλος που έπαιξε η Χρυσή Αυγή προς αυτή την κατεύθυνση καταγράφεται, πλέον, ως νικηφόρο αποτέλεσμα του κόμματος Βελόπουλου, με τον ίδιο να παίρνει το χρίσμα του αρχηγού στον νέο πολιτικό βραχίονα του ακροδεξιού τόξου, το οποίο αποκαθαρμένο από εγκληματική δράση μπορεί να σταθεί δεκανίκι στήριξης στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για μαζική καταστολή και το προσφυγικό.

Το ζωντανό αφήγημα του αντιφασισμού συνεχίζεται ώστε η εξωκοινοβουλευτική, πλέον, εγκληματική συμμορία να πάψει να προσφέρει στο κυρίαρχο σύστημα το βαρύ χέρι βοήθειας του.

Το ίδιο και το αυτό οφείλει να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα, αν θέλει να υπάρχει σε ένα κράτος χωρίς αγκυλωτούς σταυρούς στη χειρότερη περίπτωση και χωρίς ψεύτικες ή κατασκευασμένες επιστολές του Ιησού στην... καλύτερη.

Η συντεταγμένη, επίσης, προσπάθεια διείσδυσης νεοφασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία από το νεοναζιστικό χρυσαυγίτικο μόρφωμα και ακραίους εθνικιστικούς θύλακες, δυστυχώς, όπως επιχειρήθηκε  με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών και το μακεδονικό, μέσω των καταλήψεων σχολείων, πορείες μαθητών, στοχοποιήσεις εκπαιδευτικών, ταυτόχρονα με εθνικιστικές και φασιστικές λογικές για τα μικρά προσφυγόπουλα – μαθητές, αναπαράγουν εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας μια επικίνδυνη ρητορική που οφείλουμε να ανατρέψουμε άμεσα.

Μάγδα Φύσσα: «Το Αίμα Του Παύλου Θα Τους Πνίξει»

Δικαιωμένη για την μη επανεκλογή της «Χρυσής Αυγής»  εμφανίστηκε η κ. Μάγδα Φύσσα, μία ημέρα μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου η κ. Φύσσα σημείωσε ότι «Υπάρχει μια αισιοδοξία… έχει αρχίσει να φωτίζει. Πιστεύω ότι και με την δικαστική απόφαση, θα ξεμπερδέψουμε. Το Κερατσίνι από χθές χαμογελάει και κλαίει μαζί. Θα ξεμπερδέψει η κοινωνία με αυτό το μόρφωμα που λέγεται φασισμός-ναζισμός και θα πάει εκεί όπου ήταν. Στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους».

Όπως επεσήμανε «την πόρτα της εισόδου  στη Βουλή, τους την έκλεισε  ο κόσμος» και έκανε λόγο για  σημαντικό επίτευγμα.

Χαρακτηριστική, τέλος, είναι και η εκτίμηση από το «Jail Down Watch - Για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος»  που μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.

Εντυπωσιακή είναι ακόμα η εξέλιξη ότι ο μόνος που θα προσέλθει στο δικαστήριο να απολογηθεί διατηρώντας τη βουλευτική ιδιότητα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα σημάνει νέες δυσκολίες στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, καθώς θα παύσουν οι μηνιαίες βουλευτικές αποζημιώσεις, θα διακοπούν οι συμβάσεις των επιστημονικών συνεργατών και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι δεκάδες μετακλητοί υπάλληλοι που περιφέρονται στις εκδηλώσεις» .

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας