Thumbnail
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Βυζαντινού Κάστρου Άρτας την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, έχει την χαρά και την τιμή στην μεγάλη καλοκαιρινή του εκδήλωση, να φιλοξενεί τον καθηγητή αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κύριο Εμμανουήλ Πλειώνη και την Αστροφυσικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κυρία Φιόρι – Αναστασία Μεταλληνού.

Ο κύριος Πλειώνης θα μιλήσει για την: «Γένεση και Εξέλιξη του Σύμπαντος στη Σύγχρονη Κοσμολογία», ενώ η κυρία Μεταλληνού για τις: «Κοσμολογικές αντιλήψεις στην Επικούρεια Φιλοσοφία».Παράλληλα ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει αστροπαρατήρηση στον υπαίθριο χώρο του Κάστρου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική βραδιά.

Μανώλης Πλειώνης


 Έχει δημοσιεύσει περίπου 200 επιστημονικά άρθρα και πολλά άρθρα εκλαΐκευσης της επιστήμης, ενώ έχει επιβλέψει πολλές διδακτορικές διατριβές. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της «Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας».Γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά από το Παν/μιο Κρήτης και Διδακτορικό στην Παρατηρησιακή Κοσμολογία  το 1989 από το Παν/μιο Sussex της Αγγλίας με επιβλέποντα Καθηγητή τον John Barrow. Υπήρξε μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Διεθνές κέντρο SISSA της Ιταλίας για περίπου 4 χρόνια και στο Διεθνές Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής ICTP για 1 χρόνο. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1995  ως Ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου και παρέμεινε έως το 2012.

Είναι Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (από το 2012), επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής, Οπτικής & Ηλεκτρονικής ΙΝΑΟΕ του Μεξικού από 2002 και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Μεταλληνού Φιόρι-Αναστασία

Έλαβε Πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Φυσική Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη. Στην Διδακτορική Διατριβή της ασχολήθηκε με την «Ανάπτυξη και Εξασθένηση Μαγνητικών Καταιγίδων στο Γεωδιάστημα». Μετά το πέρας της διδακτορικής της διατριβής εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΙΑΑΔΕΤ.

Το ερευνητικό της υπόβαθρο αφορά στην προσομοίση επιτάχυνσης φορτισμένων σωματιδίων στην γήινη μαγνητόσφαιρα κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων. Έχει λάβει πτυχίο μονωδίας. Είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυτης της επιστήμης στο ΙΑΑΔΕΤ. Δίνει διαλέξεις και αρθρογραφεί με σκοπό την δημόσια κατανόηση της αστρονομίας και διαστημικής φυσικής προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό. Οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας