κωπηλατες
Το South Evian Gulf team είναι μια ομάδα εθελοντών αθλητών, η οποία μετρά 8 χρόνια μεγάλων ναυτικών αποστολών με κορυφαία εγχειρήματα το «Ελλάδα 1000 Μίλια» και το «Non-Stop 100»

Οκτώ ημέρες, δέκα νησιά, εκατόν εξήντα ναυτικά μίλια, ένα μήνυμα: «Αγαπάμε τη ζωή - Προστατεύουμε τη θάλασσα». Με αυτό το σύνθημα ο Άγγελος Χριστοφίδης, ιδρυτής και κωπηλάτης South Evian Gulf team και ο εθελοντής κωπηλάτης Κωνσταντίνος Ντιλιακός πραγματοποιούν ναυταθλητική αποστολή για να διασχίσουν το Αιγαίο με τα καγιάκ τους. Η εκκίνηση γίνεται αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου από το ναό του Ποσειδώνα.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άγγελος Χριστοφίδης «η φετινή μας κωπηλατική αποστολή, από το Σούνιο μέχρι τη Σαντορίνη, είναι μια φωνή αγωνίας για το μέλλον του Αιγαίου, της Μεσογείου και των θαλασσών ολόκληρου του πλανήτη», ενώ ο Κωνσταντίνος Ντιλιακός υπογραμμίζει ότι «είμαστε μια μικρή ομάδα κωπηλατών που παλεύουμε στο πλευρό της θάλασσας προσπαθώντας να της δώσουμε φωνή».

Πρόκειται για την 9η κατά σειρά μεγάλη ναυταθλητική αποστολή του South Evian Gulf team κι αυτήν την φορά το στοίχημα είναι η κωπηλασία 8 έως 10 ώρες καθημερινά σε μια διαδρομή από το Σούνιο μέχρι τη Σαντορίνη με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία των θαλασσών.

Ειδικότερα, οι αθλητές του South Evian Gulf team θα επιχειρήσουν να διασχίσουν το νότιο Αιγαίο μέσω δυτικών Κυκλάδων, καθώς θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο Σούνιο-Κέα-ΚύθνοΣέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Πολύαιγο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο με τελικό κατάπλου στη Σαντορίνη, μία απόσταση 160 ναυτικών μιλίων. Σε κάθε σταθμό οι δυο κωπηλάτες θα έρχονται σε επαφή με πολίτες και επίσημους φορείς των τοπικών κοινωνιών, μιλώντας για τους κινδύνους που απειλούν το θαλάσσιο οικοσύστημά μας.

«Καλούμε σε εγρήγορση και δράση πολίτες και θεσμικούς φορείς για τους βασικούς κινδύνους, τη ρύπανση από πλαστικά απορρίμματα και την υπεραλίευση, που απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη ζημιά στο υδάτινο περιβάλλον μας» τονίζει ο κ. Χριστοφίδης και υπογραμμίζει: «Το μοντέλο της ξέφρενης σπατάλης σε συνδυασμό με το ανεπαρκές και ανορθολογικό σύστημα διαχείρισης των πλαστικών απορριμμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ήδη μετατρέψει τεράστιες εκτάσεις των ωκεανών και των θαλασσών μας σε απέραντες υγρές χωματερές. Ταυτόχρονα, με την υπεραλίευση και τη μείωση του πλούτου των θαλασσών έχει δημιουργηθεί ήδη ένα ανησυχητικό έλλειμμα στο οικολογικό ισοζύγιο. Η ικανότητα ανανέωσης των πόρων στερεύει. Αν δεν δράσουμε σήμερα, τόσο σε επίπεδο ατομικής ευθύνης και πράξης όσο και σε επίπεδο συλλογικής οργάνωσης και κινητοποίησης, απαιτώντας καταρχάς την αυστηρή και συστηματική τήρηση της νομοθεσίας, είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.  

Η υγεία μας, η ίδια μας η ζωή και η ζωή των επόμενων γενεών είναι άμεσα συνυφασμένες με την υγεία των θαλασσών μας».

Το South Evian Gulf team είναι μια ομάδα εθελοντών αθλητών, η οποία μετρά 8 χρόνια μεγάλων ναυτικών αποστολών με κορυφαία εγχειρήματα το «Ελλάδα 1000 Μίλια» και το «Non-Stop 100».

«Από το 2011 η ομάδα υποστηρίχθηκε από 'το Χαμόγελο του Παιδιού' με τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά με προβλήματα υγείας. Το 2012 συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Από το 2013 μέχρι το 2017 οι αποστολές αφιερώθηκαν στη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Το 2018, μέσα από τον ναυτικό υπερμαραθώνιο "Non-Stop 100", μεταδόθηκε το μήνυμα της ενθάρρυνσης του καθενός από εμάς να κυνηγήσει τα όνειρά του μέσα από τον συλλογικό αγώνα για μια κοινωνία ισότητας, ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση. Για το 2019 οι πλώρες και τα κουπιά της ομάδας θέτουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας, φορέων και πολιτών, για την προστασία της θάλασσας και των ακτών μας» σημειώνει ο κ. Χριστοφίδης.

Να αναφέρουμε ότι όπως και στα προηγούμενα ναυταθλητικά εγχειρήματα, θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα παρακολούθησης της αποστολής ζωντανά, μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»