Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί καταγγελία για την δράση του 43χρονου στο Μοσχάτο
Μια 14χρονη αυτοκτόνησε, ενώ ο 43χρονος καταστηματάρχης φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση εκμετάλλευσης και κακοποίησης με την ανήλικη

Τραγικό τέλος στη ζωή της έδωσε χθες, Πέμπτη 23/5, μια 14χρονη κοπέλα στο Μοσχάτο, πέφτωντας στις ράγες του ηλεκτρικού.

Η κοπέλα φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση εξάρτησης με έναν 43χρονο καταστηματάρχη της περιοχής, ο οποίος την είχε κακοποιήσει. Ο πατέρας της κοπέλας, μάλιστα, φέρεται να είχε επιτεθεί στον άνδρα, ζητώντας του να αφήσει ήσυχη την κόρη του. Η όλη κατάσταση δημιούργησε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο, το οποίο την ώθησε στην αυτοκτονία.

Ένας φίλος της κοπέλας αποκάλυψε πως λίγη ώρα πριν την μοιραία πράξη, του έστειλε ένα μακάβριο μήνυμα ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη ο 43χρονος.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το Χαμόγελο του Παδιού ενημερώνει πως είχε δεχθεί αναφορά από κάτοικο της περιοχής για την δράση του 43χρονου:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.
 
Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.
 
Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.  
 
Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.  
 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.
 
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».
Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το [email protected] ή στο 210 3306140.

best of network

σχετικά άρθρα