Επαναφορά του (νέου στοχευμένου) ΕΚΑΣ και δώρο Χριστουγέννων
Στα νέα μέτρα ενίσχυσης των συνταξιούχων, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις για την απόδοση της ελληνικής οικονομίας, «προς το τέλος του χρόνου», αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στον ρ/σ news247.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό ώστε σήμερα, στην κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα, να αναφερθεί σε δύο νέες παροχές όπως είναι η επαναφορά του ΕΚΑΣ και η αύξηση της κατώτατης σύνταξης.

Θυμίζουμε πως το θέμα της επαναφοράς του ΕΚΑΣ είχε ανοίξει προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ενώ ο πρωθυπουργός εξήγησε στο ρ/σ news247 88.6 ότι σχεδιάζεται η αποκατάσταση της συγκεκριμένης εισοδηματικής απώλειας αλλά όχι με τη μορφή επιδόματος.

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ο ανασχεδιασμός της εθνικής σύνταξης για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ήδη οι χαμηλοσυνταξιούχοι ευεργετούνται από μια σειρά επιμέρους μέτρων που έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως η επιδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης για τους χαμηλοσυνταξιούχους που ισχύει από το 2017.

Να σημειωθεί ότι από το 2016 το ΕΚΑΣ δίνεται σε συνταξιούχους που εισπράττουν ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης έως 660 ευρώ και φέτος -τελευταία χρονιά χορήγησής του- έχει φτάσει στα 12 ευρώ µηνιαίως.

Η εθνική σύνταξη χορηγείται σε όλους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ασφάλισης και τις συντάξιµες αποδοχές από το 2016 (Νόμος Κατρούγκαλου). Ανέρχεται στα 384 ευρώ για όσους αποχωρούν µε 20 και άνω έτη ασφάλισης. Οσοι συνταξιοδοτούνται µε 15-20 χρόνια ασφάλισης έχουν αποµείωση 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το -νέο στοχευμένο- ΕΚΑΣ θα έρθει ενισχυτικά στις αποδοχές όσων λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές στο όρια της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, αλλά και σε όσους λαμβάνουν σύνταξη ανασφάλιστου (δηλ. έχουν λιγότερα από 20 χρόνια ασφάλισης) που φτάνει τα 360 ευρώ μηνιαίως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα