Thumbnail
Εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς νέες προσλήψεις προσωπικού καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας Πακιστανός εργάτης στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης Αγροζωή του ομίλου επιχειρήσεων «ΠΙΝΔΟΣ», στην Αρτάκη Ευβοίας.

Τα ρούχα του άτυχου Sajjad πιάστηκαν, όπως όλα δείχνουν, στο μηχάνημα που χειρίζονταν, με αποτέλεσμα να τον τραβήξει και να τον πολτοποιήσει στην κυριολεξία.

Ο εργάτης είχε εξαφανιστεί τη Μεγάλη Πέμπτη, όμως εντοπίστηκε από συνάδελφο και ομοεθνή του μόλις την Τρίτη του Πάσχα.

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, με αφορμή σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, "το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η παραγωγή έχει αυξηθεί αλλά όχι και το προσωπικό καθώς έτσι βγαίνει περισσότερο κέρδος. Κάτω από τη λογική του κόστους αντιμετωπίζονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που μπορεί να απέτρεπαν και το θάνατο του συναδέλφου αλλά και άλλα εργατικά ατυχήματα που έχει αυξηθεί η συχνότητά τους. Μόλις πριν 2,5 μήνες άλλος συνάδελφος είχε ακρωτηριαστεί. Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες εργασίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους."

Αναλυτικά η καταγγελία του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας:

«Όταν δεν μπαίνει φρένο στην όρεξη της εργοδοσίας για όλο και περισσότερα κέρδη, τότε οι εργαζόμενοι το πληρώνουμε ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή. Αυτό ακριβώς συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη που ο συνάδελφος Sajjad βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον τράβηξε μηχάνημα και τον πολτοποίησε στην κυριολεξία.

Το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η παραγωγή έχει αυξηθεί αλλά όχι και το προσωπικό καθώς έτσι βγαίνει περισσότερο κέρδος. Κάτω από τη λογική του κόστους αντιμετωπίζονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που μπορεί να απέτρεπαν και το θάνατο του συναδέλφου αλλά και άλλα εργατικά ατυχήματα που έχει αυξηθεί η συχνότητά τους. Μόλις πριν 2,5 μήνες άλλος συνάδελφος είχε ακρωτηριαστεί. Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες εργασίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Αυτό ήταν το επόμενο επεισόδιο μετά τις μειώσεις, την πληρωμή με κουπόνια, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση τμημάτων και είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να προσπαθήσουν να φορτώσουν το φταίξιμο στον ίδιο τον εργαζόμενο. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!

Κανένας να μην επιτρέψει να περάσει έτσι αυτό το έγκλημα ανεξάρτητα αν εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο ή όχι. Αλλιώς θα αποθρασυνθούν ακόμα περισσότερο οι εργοδότες, θα είναι αέρας στα πανιά τους σαν αυτόν που δίνουν οι κυβερνήσεις με τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το επιχειρησιακό σωματείο να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Το 2019 που είναι τεράστιες οι δυνατότητες δεν είναι δυνατόν να ζούμε και να δουλεύουμε λες και είμαστε στο μεσαίωνα.

Απαιτούμε να αποζημιωθεί η οικογένεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής.

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση, οι ελλείψεις σε ΜΑΠ και όρους υγιεινής και ασφάλειας είναι καθεστώς στην πτηνοτροφία, ενώ οι μισθοί έχουν πάρει την κατηφόρα με αφορμή την κρίση. Εδώ και τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι της πτηνοτροφίας, με τα επιχειρησιακά και κλαδικά μας σωματεία είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς - δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών που διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην πτηνοτροφία με αυξήσεις είναι ανάγκη να γίνει σημείο αναφοράς όλων των εργαζομένων και των σωματείων του κλάδου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κνητοπ
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση της αστυνομίας σε καθηγήτρια πανεπιστημίου
Σοκ σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ: Βίαιη σύλληψη καθηγήτριας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές φοιτητών (Vid)
eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία