Κοινωνία

Αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου

Τροπολογία με την οποία αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατέθεσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και, ταυτόχρονα, καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η διάταξη, προκειμένου να μην απαιτείται αναπροσαρμογή της σε κάθε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, έχει βελτιωθεί νομοτεχνικά, ώστε να αντιστοιχίζεται κάθε φορά στο ισχύον ποσό του κατώτατου μισθού.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων» τόνισε, κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή, η κ. Αχτσιόγλου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία