Σεραφείμ: «Θα τους αποκαλώ Σκοπιανούς και όχι Μακεδόνες»
Τι δήλωσε ο αμφιλεγόμενος Μητροπολίτης

Δεν θα αποκαλεί τους πολίτες της γειτονικής χώρας Μακεδόνες, αλλά μόνο Σκοπιανούς. Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, λέγοντας ακόμη ότι δεν θα πει ποτέ το όνομα Βόρεια Μακεδονία. 

«Θα τους αποκαλώ Σκοπιανούς και όχι Μακεδόνες», τόνισε, σημειώνοντας ότι «είμαστε βαθιά πληγωμένοι όλοι οι Έλληνες γιατί το όνομα Μακεδονία θα το χρησιμοποιούν πλέον μετά την συγκατάθεση της κυβέρνησης Σλάβοι. Μέσα από την ταυτότητα και τη γλώσσα δημιουργείται ένα ψευδεπίγραφο έθνος».

Σχολιάζοντας το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε ότι «θεωρώ ότι είναι μια θετική ενέργεια η προσπάθεια να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την γειτονική χώρα. Κάθε προσπάθεια επικονιάσεις είναι θετική».

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ χαρακτήρισε «απαράδεχτο να τίθεται σε καθεστώς αμοιβαιότητας η επαναλειτουργία της Χάλκης με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεραφείμ έχει κατά καιρούς προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τις δηλώσεις-παραληρήματα για τους ομοφυλόφιλους ή ακόμη και τον... Στίβεν Χόκινγκ, αλλά και τις συναναστροφές του με χρυσαυγίτες.

best of network

σχετικά άρθρα