Thumbnail
Το κανάλι OPEN πρόσφατα άρχισε να εκπέμπει και ήδη σημειώνει αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου, η διοίκηση του σταθμού έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας σε αρκετούς εργαζόμενους που «έβαλαν πλάτη» ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να στηθεί.

Το ΠΑΜΕ Τύπου καλεί τις ενώσεις τύπου αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθούν.

Η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου\

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι του OPEN βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ηδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.

Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς-κόλαση.

Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις – η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση – σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία μας θεωρεί κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει για να μεγαλώνουν τα κέρδη της, γι’ αυτό απολύει. Αλλά χωρίς τη δουλειά μας, δε μπορεί να λειτουργεί η τηλεόραση. Εμείς είμαστε ο κινητήριος μοχλός της. Και το να έχουμε όλοι δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα να μας το αφαιρέσουν.
Η συγκεκριμένη ενέργεια κάνει πιο φανερό ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μας ως εργαζόμενων δεν χωράει στα συμφέροντα των εργοδοτών, κι ας είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου τους.

Τα συμφέροντα των εργαζόμενων βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προσαρμόζονται στα όρια που θέλει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα χωρίς καμιά αναβολή, χωρίς ταλαντεύσεις, οι εργαζόμενοι στο OPEN να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν να απολυθεί κανένας συνάδελφος, με κανένα πρόσχημα, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Μπροστά σ’αυτή τη πραγματικότητα που διαμορφώνεται τα σωματεία του κλάδου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπιζόμενα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι διοικήσεις πρέπει να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην οργάνωση ενιαίας διεκδικητικής πάλης κόντρα σε εργοδοσία,αλλά και κυβέρνηση, μπροστά και στη νέα εντεινόμενη επίθεσή τους και μακριά από την επιδίωξή να «υποταχτούμε στη θέληση της εργοδοσίας», με λογικές «κοινωνικού εταιρισμού».

Οι νομικές παρεμβάσεις δε φτάνουν για να αποκρουστεί η επίθεση των καναλαρχών στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα μας. Ολες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, έχουν φροντίσει να θωρακίσουν και εξοπλίσουν την εργοδοσία με το πιο σκληρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Χρειάζεται συσπείρωση, οργάνωση, διεκδικητικός αγώνας.

  • Να οργανωθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων στο OPEN, για να αποφασίσουμε αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά !
  • Με δύναμη την οργάνωση της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου.
  • Σε ένα τέτοιον αγώνα οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜE, μέσα και έξω από το OPEN θα είναι αλληλέγγυοι στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε «πρόθυμο», για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο.
  • Να μην αποδεχτούμε καμιά απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κλπ.) !
  • Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;