Thumbnail
Επικίνδυνο για ευαίσθητες ομάδες

Το παγωτό που αποσύρει ο ΕΦΕΤ είναι το Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate.

Πρόκειται για παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα υγείας από γάλα ρυζιού, Ολλανδικής προέλευσης, με εμπορική ονομασία “Bonvita – Bon Ice – Dark Chocolate”, σε συσκευασία των 100g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας L8/78 και ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 31/03/2020.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, μετά την του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές για τη διακίνηση παγωτού, που βρέθηκε να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), ενώ πωλείται ως προϊόν χωρίς λακτόζη.

Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη καζεΐνη γάλακτος, να μην το καταναλώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Vivliopoleio
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία
Ο Σύλλογος Εκδοτών καταδικάζει το περιστατικό και καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της βίας εναντίον Ελλήνων πολιτών
Φεστιβάλ Βιβλίου: Ισραηλινός επιτέθηκε και έφτυσε εκδότρια για την παλαιστινιακή σημαία
Χαμός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Πετούσαν βιβλία και χαρτιά στον Ράμα μετά την παρουσίαση της υπουργού-ρομπότ
Σάλος στη Βουλή της Αλβανίας: Πετούσαν χαρτιά στον Ράμα, οργή και φωνές για την «υπουργό-ρομπότ» (Video)
Χαμός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Πετούσαν βιβλία και χαρτιά στον Ράμα μετά την παρουσίαση της πρώτης υπουργού τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως
Σάλος στη Βουλή της Αλβανίας: Πετούσαν χαρτιά στον Ράμα, οργή και φωνές για την «υπουργό-ρομπότ» (Video)