Thumbnail
Η ανακοίνωση της συλλογικότητας

Στο δημαρχείο Αλίμου παρενέβησαν μέλη του Ρουβίκωνα νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, για να αναδείξουν το ζήτημα σχετικά με το θάνατο οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 Νοεμβρίου.

O Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι «στις 16 του Νοέμβρη στις 05:00 το ξημέρωμα ένας ακόμη άνθρωπος, ο Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, οδηγός σε απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου, χάνει τη ζωή του στην μάχη για το μεροκάματο. Αδιευκρίνιστες, λένε, οι συνθήκες του “ατυχήματος”. Οι αιτίες όμως που τα τελευταία τρία χρόνια οδήγησαν στον θάνατο σχεδόν 50 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και καμιά 150αρια τραυματίες, αρκετοί πολύ σοβαρά, είναι σαφείς και ξεκάθαρες».

«Σαραβαλιασμένα οχήματα, εργοτάξια παγίδες θανάτου, διπλοβάρδιες & εντατικοποίηση της δουλειάς, μη εκπαιδευμένο προσωπικό που εργάζεται με “ελαστικές μορφές απασχόλησης”, σε εργασίες που απαιτούν εμπειρία και εξειδίκευση. Οι 6μηνες ή οι 8μηνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους, το προσωπικό μόνιμα ελλιπές και τα είδη προστασίας κοστίζουν. Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Άλιμος να αποτελεί εξαίρεση», σημειώνει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα