Thumbnail
Σε νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, άγνωστο πότε, παραπέμπει η κυβέρνηση για το θέμα των αναδρομικών με τα δώρα των συνταξιούχων

Έως τώρα έχουν κατατεθεί δεκάδες χιλιάδες αγωγές και αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ από συνταξιούχους που διεκδικούν επιστροφή των δώρων, καθώς και των ποσών που αναδρομικά μπορεί να φθάσουν έως και 22.000 με 25.000 ευρώ ανά άτομο (για το σύνολο των συνταξιούχων, το κόστος εκτιμάται σε περισσότερα από 8 δισ. ευρώ). Ήδη, μέχρι τη Δευτέρα, είχαν γίνει 110.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, οι οποίες θα ισχύσουν για έξι μήνες και έπειτα θα μπει προθεσμία πενταετίας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε ότι μετά τις εφέσεις που έχουν ήδη αρχίσει να ασκούν τα Ταμεία κατά των πρωτόδικων αποφάσεων, οι οποίες δικαιώνουν τους συνταξιούχους, το θέμα των αναδρομικών θα παραπεμφθεί εκ νέου στο ΣτΕ. Από τη νέα απόφαση του ΣτΕ θα εξαρτηθεί η τύχη νέων αγωγών. Ο υφυπουργός τόνισε παράλληλα ότι η όποια απόφαση θα εφαρμοστεί για όλους, ακόμα και αν δεν έχουν καταθέσει αίτηση ή αγωγή.

Πάντως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί, σύμφωνα με τους νομικούς, να κρατήσει τουλάχιστον τρία χρόνια, πράγμα που αποδεικνύει το μέγεθος του κυβερνητικού εμπαιγμού εις βάρος των συνταξιούχων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια
Η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια