Thumbnail
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του Οργανισμού στα ΚΤΕΛ ή σε ιδιώτες

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει αύριο η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου, αποφάσισε και στάση εργασίας από τις 19:00 σήμερα, μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες.

Κατά τη σημερινή στάση εργασίας από τις 19.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, ενώ αύριο, θα εκτελούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου σε ΚΤΕΛ ΑΕ και ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι παράλληλα καταγγέλλουν τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, για αυταρχισμό, καθώς δεν προχώρησε σε διάλογο.

Παράλληλα, τονίζουν ότι τόσο ο Υπουργός όσο και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Διεθνή ΜΜΕ «υμνούν» τη Σάμο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»
«Η Σάμος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά με γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές»
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»