Thumbnail
Τι αναφέρουν οι αρμόδιοι

Δεν κινδυνεύει από τη φωτιά ο οικισμός Λέτρινα στη Σπιάτζα της Ηλείας, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο οικισμός σώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφού σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, έχουν υποστεί ζημιές δύο αποθήκες, μία κεραμοσκεπή και μάντρες περίφραξης κατοικιών.

Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς από τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα, επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι) που δυσκόλευαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνήλθε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι ο μεγάλος όγκος των κατοίκων του παραλιακού οικισμού είναι παραθεριστές, οι οποίοι είχαν φύγει από την περιοχή». Προσέθεσε δε ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι και ενημερώθηκαν από την Αστυνομία να μετακινηθούν προς την παραλία». Όπως διευκρίνισε πριν από λίγα λεπτά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, το Σώμα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, έδωσε νωρίτερα οδηγία για εκκένωση μόνο των πρώτων σπιτιών του οικισμού και όχι όλης της περιοχής. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν πλέον και επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι τη στιγμή που γινόταν η κατάσβεση στον οικισμό Λέτρινα Σπιάτζας, εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Επιτάλιο και Γούμερο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις ελέγξουν. Σε κάθε περίπτωση σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού στην Ηλεία πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ