Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου – Πότε επιστρέφουν οι μαθητές

Κοινωνία 0

Ανεξέλεγκτη φωτιά με 10 μποφόρ στην Κεφαλονιά - Εκκενώθηκε οικισμός (Βίντεο)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα, στην Κεφαλονιά, και ενώ πλέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στον οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το χωρά Ρατζακλί και Σκάλα, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.

Βίντεο από το inkefalonia.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία