Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έρευνα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Περιοχή Ναυάγιο Ζακύνθου

Επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου και στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε κατολίσθηση την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού Προγράμματος ΕΣΠΑ από την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά στη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας από φυσικούς κινδύνους.

Η ερευνητική ομάδα την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένες έρευνες με χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και οργάνων αποτύπωσης αναγλύφου υψηλής ευκρίνειας (LIDAR), με στόχο την ακριβή εκτίμηση της ευστάθειας των βραχωδών όγκων στα πρανή της περιοχής του Ναυαγίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακριση
Διεθνής διάκριση για το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο»
 Πρόκριση εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού διαφυγής στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιχνιδιών του ECGBL 2026
Διεθνής διάκριση για το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο»