Thumbnail
Απάτη

Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε κύκλωμα φοροτεχνικών που έστησε κομπίνα, με στόχο να εισπράξει επιστροφές φόρων τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος για 100 τουλάχιστον τέτοιες περιπτώσεις επιστροφών φόρων "μαϊμού".

Eνδεικτικό είναι ότι με το που ξεκίνησε η διερεύνηση είχαν προλάβει να εισπράξουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το λαβράκι από την πλευρά του ΣΔΟΕ βγήκε αφού μελέτησαν δεκάδες τροποποιητικές δηλώσεις προηγούμενων ετών οι οποίες οδηγούσαν σε επιστροφές φόρου 5 εκατ. ευρώ.

Το κόλπο είχε στηθεί με μαεστρία και οι αετονύχηδες φοροτεχνικοί αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα τρωτά σημεία του Taxis. Όλη η κομπίνα ήταν στημένη πάνω στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων και το πρώτο βήμα ήταν να δηλώνονται υπέρογκα ποσά στους ειδικούς κωδικούς για τους τόκους καταθέσεων, οι οποίοι είναι «ανοικτοί» ήτοι μπορούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν όποιο ποσό επιθυμούν, ανεξαρτήτως του τι στοιχεία έχουν αποστείλει οι τράπεζες.

Στη συνέχεια, τα εν λόγω ποσά δηλώνονταν στον κωδικό 075, ο οποίος αφορούσε στην έκπτωση φόρου για ποσά δωρεών προς τον ειδικό λογαριασμό για τη μείωση του Δημόσιου Χρέους. Η έκπτωση φόρου υπολογιζόταν στο 20% αυτών των υπέρογκων ποσών και κάπως έτσι προέκυπταν οι επιστροφές φόρου, οι οποίες πιστώνονταν σε λογαριασμούς των φοροτεχνικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχή δηλώνονταν μικρά ποσά, για να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά του συστήματος, αλλά στη συνέχεια το… κοντέρ έγραφε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειωτέον ότι από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ, που είχε αποδώσει η απάτη, οι αετονύχηδες πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ όταν ξεκίνησε η έρευνα.

Ήδη οι λογαριασμοί των φοροτεχνικών έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στην απάτη των πελατών τους για λογαριασμό των οποίων υποβάλλονταν οι τροποποιητικές δηλώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως μετά από συνεννόηση του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το Ξέπλυμα και της Τράπεζας της Ελλάδος ο λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους πάγωσε και τα στοιχεία των καταθετών στο λογαριασμό εστάλησαν προς διασταύρωση στις φορολογικές Αρχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oiele
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
Καταγγέλλεται στοχευμένη ενέργεια εκφοβισμού – Συσχέτιση με την υπόθεση Τεμπών και την επιστροφή του στον συνδικαλισμό
Σοβαρές αιχμές από την ΟΙΕΛΕ για “σιδηροδρομικό αυταρχισμό” εν μέσω πολιτικών εξελίξεων
posdep_1.jpg
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Καταδίκη από την ΠΟΣΔΕΠ που ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και την προστασία της ελευθερίας έκφρασης στα πανεπιστήμια
ΠΟΣΔΕΠ: «Απαράδεκτη η επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική. Δεν έχει θέση η βία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Εμμανουήλ Καραλής
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα, περνώντας τα 6,01μ. με την πρώτη προσπάθεια και «απειλεί» πλέον σταθερά τον Ντουπλάντις
Καραλής ξανά στον… αέρα – Πέρασε τα 6,01μ. στη Σανγκάη και φλερτάρει με την κορυφή
mitsotakis
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια - Στρατηγική ενίσχυσης της ασφάλειας με άμεσες συνέπειες και έλεγχους
Μητσοτάκης: Αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια με άμεσες συνέπειες και έλεγχους