Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη δασική πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Στη μάχη ήταν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.
Η πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν δύο χωριά, το Κοντοδεσπότι και ο Σταυρός καθώς και η Ιερά Μονή Γοργοεπικόου.
Η φωτιά τη νύχτα διασπάστηκε και συνεχίζει να καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή. Η Εύβοια εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση συναγερμού.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Το σημείο ωστόσο δεν ευνοεί το έργο των πυροσβεστών. Δεν μπορούν να πλησιάσουν οχήματα και να αντιμετωπίσουν τη φωτιά από το έδαφος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ