Thumbnail
Λαμία

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα - Ήταν αλλαγμένες οι ράγες και το τρένο έπεσε πάνω στην αποθήκη - Τραυματίστηκαν δυο γυναίκες.

Ο εκτροχιασμός έγινε στις 5:40' τα ξημερώματα στον σταθμό του ΟΣΕ μέσα στη Λαμία, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Το τρένο κινούμενο από Λιανοκλάδι προς Στυλίδα μόλις μπήκε στο σταθμό της Λαμίας εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην αποθήκη που υπάρχει στο σημείο και να τη διαλύσει κυριολεκτικά.

Ευτυχώς μέσα στην αποθήκη εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς. «Από αυτή την αποθήκη ξεκινάνε το πρωί τα συνεργεία. Αν ήταν μετά τις 7:00' θα είχε αρκετό κόσμο εδώ και θα θρηνούσαμε θύματα....», είπε στο LamiaReport ένας γείτονας.

Μέσα στο τρένο ήταν ελάχιστοι επιβάτες. Εκτός από τον μηχανοδηγό, ο οποίος δεν τραυματίστηκε ήταν και μια 48χρονη συνοδός, που εργάζεται ως προϊσταμένη στον ΟΣΕ, η οποία τραυματίστηκε.

Χρειάστηκε μάλιστα οι πυροσβέστες να κόψουν τα κάγκελα για να την απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ακόμη μια 50χρονη επιβάτης του τρένου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μηχανοδηγός αρχικά εγκατέλειψε το σημείο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο μηχανόδηγός αργότερα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην τροχαία για να καταθέσει.«Ίσως ο άνθρωπος πανικοβλήθηκε και γι αυτό έφυγε. Πρόκειται για εξαιρετικό συνάδελφο...», είπε εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αλκοτέστ που του έγινε ήταν αρνητικό και όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς σοκαρίστηκε και πανικοβλήθηκε, αφού μπαίνοντας στο σταθμό με μικρή ταχύτητα, όπως πάντα, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, βρέθηκε μέσα στην αποθήκη.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τον ΟΣΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι ότι κάποιος ξέχασε να αλλάξει τα "κλειδιά" με αποτέλεσμα το τρένο μπαίνοντας στο σταθμό να εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ράγες αλλάζουν κατεύθυνση από υπάλληλο του ΟΣΕ που θα έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν έγινε.

lamiareport.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Βαρομετρικό χαμηλό από τη Σύρτη φέρνει αλλαγή σκηνικού – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαδοχικών κακοκαιριών έως τις αρχές του νέου έτους
Χαλάει ο καιρός - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο
Κάμπινγκ στη Φοινικούντα
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
Η υπόθεση της Φοινικούντας εξακολουθεί να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αγριότητας του εγκλήματος όσο και λόγω των σύνθετων σχέσεων...
Παραδόθηκε 30χρονος στην Καλαμάτα για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους
Κλιματική κρίση, διεθνής αστάθεια και οικονομική αβεβαιότητα στην κορυφή των προβληματισμών – Τι ζητούν από το πανεπιστήμιο
Τι φοβούνται και τι διεκδικούν οι φοιτητές: Το μέλλον μέσα από τα μάτια τους