Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control) σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χωρας όπως προβλέπεται από την αρχική φάση του έργου.
Σε 11 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επόμενους μήνες, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί σε Ακρόπολη και κλιτύς, Ολυμπιείο, Κεραμεικό, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους, στην Κνωσό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού «το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.»
Τέλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, μέσα στην εβδομάδα.
Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ