Thumbnail
Λειψοί, Δωδεκάνησα

O δήμος Λειψών μαζί με τους επαγγελματίες του νησιού και τους τοπικούς φορείς, προσθέτουν ένα ακόμη προϊόν στην Τουριστική τους φαρέτρα, την τέλεση «εξωτικών» πολιτικών γάμων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, που τονίζει τις σημαντικές δυνατότητες που έχει το νησί στον τομέα αυτό. Ήδη τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για πολιτικούς γάμους στο νησί από ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, άνω του 50% των ζευγαριών που επιθυμούν να παντρευτούν στο εξωτερικό, επιζητούν έναν προορισμό που να συνδυάζει ειδυλλιακό σκηνικό και προϋποθέσεις για διακοπές μετά την τελετή, ενώ το 47% ταυτίζει τον ρομαντισμό με το φυσικό κάλλος ενός εξωτικού νησιού.

«Οι Λειψοί μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις καθώς τα κορυφαία κριτήρια επιλογής προορισμού δεν αφορούν, τόσο, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις 5 αστέρων, όσο άλλα ποιοτικά στοιχεία όπως γαλαζοπράσινες παραλίες, αίσθηση της ιδιωτικότητας, τοπική κουλτούρα και εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει ο προορισμός χωρίς υπέρογκο κόστος» επισημαίνει ο κ. Μάγγος αναφέροντας ότι «ο τουρίστας που θέλει να παντρευτεί στο εξωτερικό είναι πλέον εκπαιδευμένος και υποψιασμένος, ζητώντας τρία πράγματα: Ποιότητα, ποιότητα και ποιότητα!».

Οι Λειψοί παρέχουν ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών για έναν εξωτικό γάμο που θα μείνει αξέχαστος στους νεόνυμφους αναφέρει ο δήμαρχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε συνδυασμό με τα άλλα τουριστικά προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί, όπως ο περιπατητικός και ο ποδηλατικός Τουρισμός καθώς και τα τοπικά εδέσματα, τα ήθη και έθιμα, «αλλά και η εξερεύνηση με σκάφος σε ορμίσκους και κρυφές παραλίες σε δεκάδες νησάκια που περιβάλλουν τους Λειψούς που υπόσχονται ένα ρομαντικό και αναζωογονητικό μήνα του μέλιτος, ιδανικό ξεκίνημα για ένα βίο ανθόσπαρτο».

Ήδη υπάρχει ζήτηση για την τέλεση γάμων στο νησί, με φόντο ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα ή σε εξωτικές παραλίες και σε σημεία με εντυπωσιακή θέα το Αιγαίο, ενώ το νησί έχει «μπει και στο... στόχαστρο» επωνύμων από το εξωτερικό που αποφάσισαν να κάνουν τη νέα αρχή στη ζωή τους με αφετηρία τούς μαγευτικούς Λειψούς, όπως ο διάσημος Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, Τζιοβάνι Φαμπρίτσιο Μαρία Σολντίνι.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια αυτή, αναφέρει ο δήμαρχος διότι τα οφέλη για το νησί θα είναι σημαντικά κυρίως σε ότι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει ανάλογη προβολή και διαφήμιση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα, ΔΕΗ, ηλεκτρικό, πυλώνας, καλώδια
Κίνδυνος τοπικών διακοπών ρεύματος λόγω καύσωνα – Πίεση στο σύστημα και αυξημένοι λογαριασμοί
Ανησυχία για πιθανά τοπικά μπλακ άουτ λόγω υπερφόρτωσης, ενώ η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας πιέζει το σύστημα και εκτοξεύει τις τιμές
Κίνδυνος τοπικών διακοπών ρεύματος λόγω καύσωνα – Πίεση στο σύστημα και αυξημένοι λογαριασμοί
xaritsis.jpg
Αλ. Χαρίτσης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διαχειρίστηκα δισεκατομμύρια και μένω στο ενοίκιο»
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι και καλεί σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλ. Χαρίτσης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Διαχειρίστηκα δισεκατομμύρια και μένω στο ενοίκιο»