Ξεφυτρώνουν, διαρκώς, νέες χασισοφυτείες- Στη μόδα... νέα ποικιλία!
Κρήτη

«Όταν σταματήσει να βρέχει στο Λονδίνο, θα σταματήσει ο Μυλοπόταμος και η Κρήτη να βγάζουν χασισοφυτείες» σχολίασε στο Cretalive αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μετά τις οργανωμένες επιχειρήσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές του Ρεθύμνου όπου και εντοπίστηκαν πολλές φυτείες με χιλιάδες δενδρύλλια.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ολοένα και περισσότεροι χασισοκαλλιεργητές «επενδύουν» σε μία ειδική ποικιλία κάνναβης. Είναι σαν τα γνωστά «νανάκια» αλλά στην εξελιγμένη τους μορφή.

Όπως εξήγησαν κύκλοι της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη ποικιλία είναι αρκετά ακριβή αλλά αξίζει τον κόπο για όσους ασχολούνται με το …σπορ καθώς τα δενδράκια αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνηθισμένα δενδρύλλια, καταλαμβάνουν μικρότερη έκταση και η παραγωγή είναι μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η συγκεκριμένη ποικιλία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη πριν από δύο-τρία χρόνια, σήμερα ωστόσο φαίνεται να έχει …κερδίσει έδαφος αφού σε μία «σεζόν», οι χασισοκαλλιεργητές έχουν την δυνατότητα να φυτέψουν άνετα δύο φορές και να βγάλουν διπλά κέρδη.

Θα προκύψουν πολλές συλλήψεις

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν με βεβαιότητα ότι από τις 19 συνολικά φυτείες που εντοπίστηκαν, θα προκύψουν στοιχεία για τους δράστες τουλάχιστον για τις 12 περιπτώσεις. «Έχουμε βρει πλήθος ευρημάτων και είμαστε σίγουροι ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα «κελαηδήσουν». Θα έχουμε πολλές συλλήψεις».

σχετικά άρθρα