Thumbnail
Επενδύσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα καθώς και για τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο καθώς οι επενδύσεις για τα νέα δίκτυα, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ εντάσσονται για συγχρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ.

 

Οι επενδύσεις για τα αστικά δίκτυα υλοποιούνται από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας, θυγατρική της ΔΕΠΑ η οποία διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα δίκτυα σε όλη την Ελλάδα, εκτός Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης. Τις αποφάσεις για ένταξη των επενδύσεων στο ΠΔΕ υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

 

Αναλυτικά στα έργα που προωθούνται περιλαμβάνονται τα εξής:

 

-Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Τα δίκτυα διανομής θα αναπτυχθούν στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας (νομός Έβρου), Κομοτηνής (νομός Ροδόπης), Ξάνθης (νομός Ξάνθης), Δράμας (νομός Δράμας) και Καβάλας (νομός Καβάλας). Προβλέπεται η κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 485 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 64,2 % με χρηματοδότηση κατά 50 % από το ΠΔΕ και διάρκεια υλοποίησης τα 5 χρόνια.

 

-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα δίκτυα θα κατασκευαστούν στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας (νομός Ημαθίας), Κατερίνης (νομός Πιερίας), Σερρών (νομός Σερρών), Γιαννιτσών (νομός Πέλλας) και Κιλκίς (νομός Κιλκίς). Το συνολικό μήκος είναι 327 χιλιόμετρα και το ύψος της επένδυσης 44,1 εκατ. ευρώ με ποσοστό χρηματοδότησης 48,5 %.

 

-Και στη Στερεά Ελλάδα τα δίκτυα συνολικού μήκους 320 χλμ. θα γίνουν στις πόλεις Λαμίας (νομός Φθιώτιδας), Χαλκίδας (νομός Εύβοιας), Θήβας και Λειβαδιάς (νομός Βοιωτίας), 'Αμφισσας (νομός Φωκίδας) και Καρπενησίου (νομός Ευρυτανίας) με κόστος 47,4 εκατ. και χρηματοδότηση 45 %.

 

Από τις Περιφέρειες αυτές διέρχεται ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η τροφοδοσία περιοχών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές η λύση που προωθείται για την διείσδυση του φυσικού αερίου προβλέπει τη μεταφορά του σε υγροποιημένη μορφή. Για το σκοπό αυτό με άλλη απόφαση εντάσσεται στο ΠΔΕ το έργο του ΔΕΣΦΑ για κατασκευή σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο σταθμό της Ρεβυθούσας, προϋπολογισμού 5,3 εκατ. με ποσοστό χρηματοδότησης 57,5 %.

 

Κ. Βουτσαδάκης

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολικκ
Αστυνομικοί σε σχολείο της Αττικής για 14χρονη μετά από μήνυση γονέα
Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη η μαθήτρια – Ερωτήματα για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. εντός σχολικού χώρου
Αστυνομικοί σε σχολείο της Αττικής για 14χρονη μετά από μήνυση γονέα
Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κεφάλαιο στο κληρονομικό δίκαιο: Τι συμφέρει; Η διαθήκη ή η κληρονομική σύμβαση;

Σημαντικές αλλαγές εισάγονται στο κληρονομικό δίκαιο, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών. Η κεντρική καινοτομία...

Νέο κεφάλαιο στο κληρονομικό δίκαιο: Τι συμφέρει; Η διαθήκη ή η κληρονομική σύμβαση;
νηπιαγωγείο
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ
Ο Σύλλογος ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» κάνει λόγο για fast track αποφάσεις του Δήμου, έλλειψη διαβούλευσης και σοβαρά ερωτήματα για τη μελέτη στατικότητας
«Οδύσσεια» για 60 νήπια στην Παιανία: Καταγγελία εκπαιδευτικών για κλείσιμο νηπιαγωγείου και «λύση» με κοντέινερ