Thumbnail
Φοιτητικές εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, ζητώντας καλύτερες συνθήκες φοίτησης. Οι κάλπες έχουν στηθεί από τις 7 το πρωί και οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, έχοντας μαζί τους το φοιτητικό τους πάσο.

Χαρακτηριστικό και της φετινής διαδικασίας είναι ότι δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων, οπότε η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εκείνη που διεκδικεί την πανελλαδική πρωτιά για 32η φορά.

Επίσης όπως κάθε χρόνο, δε λείπει η ανησυχία που προκαλεί ο φόβος επεισοδίων. Ήδη, χθες, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη στελέχη της ΔΑΠ έγιναν στόχος επίθεσης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε η παράταξη.

«Για άλλη μια χρονιά, οι φασίστες που θεωρούν τσιφλίκι τους τα ελληνικά πανεπιστήμια απέδειξαν την αλλεργία που τους προκαλούν οι εκλογές και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Δυστυχώς για αυτούς, την απάντηση προς τους θρασύδειλους κουκουλοφόρους τη δίνουν κάθε χρόνο και θα τη δώσουν και οι φοιτητές προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους», ανέφερε η φοιτητική παράταξη σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, η ΔΑΠ, προτάσσοντας το ζήτημα ασφάλειας των φοιτητών έχει ζητήσει να στηθούν οι κάλπες εκτός Νομικής Αθηνών και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και, μέχρι χθες το βράδυ, δεν ήταν γνωστό που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, η Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΣΠ) , η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετέχουν επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Τα σχήματα του Bloco κατέρχονται για τρίτη φορά στη «μάχη» των εκλογών, «με γνώμονα την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανάγκη μας να χτίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό που να χωράει τις ανάγκες και τα όνειρά της πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο». Όπως κατήγγειλαν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απέκλεισε το Bloco, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από την εκλογική διαδικασία.

«Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας! Χτίζουμε φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο, αναφέρει η Πανσπουδαστική στην ανακοίνωσή της για τις φοιτητικές εκλογές 2018.

«Ελπίζουμε, συμμετέχουμε, ανατρέπουμε, είναι το μήνυμα της ΠΑΣΠ για τις φοιτητικές εκλογές, όπως αποτυπώνεται στο σποτ της παράταξης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαμαρας
Τάσεις MRB : «Έκπληξη» το 26,9% για νέο κόμμα Τσίπρα - Ο Σαμαράς διατηρεί εκλογικό πυρήνα 15,8%
Συνολικά, η δυναμική εμφάνιση του Τσίπρα με 26,9% και του Σαμαρά με 15,8%, μαζί με τις πολιτικές συγκρούσεις γύρω από το ΟΠΕΚΕΠΕ, δημιουργούν έντονο...
Τάσεις MRB : «Έκπληξη» το 26,9% για νέο κόμμα Τσίπρα - Ο Σαμαράς διατηρεί εκλογικό πυρήνα 15,8%
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΑΤΣΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ
«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο
Από τον στρατιωτικό μηχανισμό στις αίθουσες της Μηχανολογίας — Η ιστορία της Τάνιας Γκαγιάννη συγκινεί και εμπνέει
«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο
taxh_mathtes_dhmotikou.jpg
Εκπαιδευτικοί 2025: Πότε ανοίγουν οι νέοι πίνακες ΑΣΕΠ – Τι ισχύει για προσλήψεις και διορισμούς
Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για Γενική Παιδεία και Ειδική Αγωγή – Ποιοι πίνακες ισχύουν και πότε λήγουν
Εκπαιδευτικοί 2025: Πότε ανοίγουν οι νέοι πίνακες ΑΣΕΠ – Τι ισχύει για προσλήψεις και διορισμούς