Thumbnail
Από την Πέμπτη 10 Μαΐου επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, στόχος της επαναλειτουργίας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών της πόλης.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ θα διέρχεται, στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η εν λογω γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε περίπου 60 λεπτά, απόσταση 27 χιλιομέτρων. Δηλαδή, σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις, αναδεικνύοντας σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ενδεικτικά, στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στον σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στον σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών.

Από την Πέμπτη 10 Μαΐου επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS»

  • Σε βασικούς σταθμούς μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»).
  • Στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 35-40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Στη λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν: Το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών, αξίας 4,50 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Φυσική των ΓΕΛ
Μαθητική εκδρομή, μαθητές με τσάντες, σχολική εκδρομή
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
Ο εθελοντικός χαρακτήρας της συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι πράγματι αξιοθαύμαστος, αλλά φιλοσοφικά αποτελεί μια «πράξη πέρα από το καθήκον» που...
Το «παράδοξο» των σχολικών εκδρομών και ο εκπαιδευτικός ως Δημόσιος Υπάλληλος Β’ Κατηγορίας
EKPAIDEYTIKOS
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών
Όταν οι αριθμοί δεν συναντούν την πραγματικότητα, τότε η έννοια της αύξησης μοιάζει περισσότερο με λογιστικό τέχνασμα παρά με ουσιαστική ανακούφιση.
«Αυξήσεις» στα χαρτιά, απώλειες στην πραγματικότητα: Το αδιέξοδο των μισθών των εκπαιδευτικών