Thumbnail
Κείμενο αναγνώστριας για το περιστατικό παιδοκτονίας στη Νέα Σμύρνη που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη

Άναυδη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις, ενώ ακόμη σοκάρει η επιλογή 22χρονης φοιτήτριας να εγκαταλείψει το νεογέννητο μωρό της με αποτέλεσμα να πεθάνει από το κρύο και την ασιτία...

Το θέμα έχει σχεδόν μονοπωλήσει τη δημόσια σφαίρα, με άρθρα επί άρθρων και, φυσικά, πλήθος αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για το εν λόγω ζήτημα, η αναγνώστρια Ευγενία Φωτοπούλου επικοινώνησε με το εκπαιδευτικό-ενημερωτικό δίκτυο alfavita και ζήτησε να δημοσιευτεί το παρακάτω κείμενο.

Η Ε.Φωτοπούλου επιχειρεί να δώσει μια διάσταση αρκετά «αιρετική» στο εν λόγω ζήτημα και, φυσικά, οι απόψεις της τίθενται υπό κρίση (όπως η κάθε άποψη).

Υπενθυμίζεται στους αναγνώστες η πλατφόρμα επικοινωνίας-ανταλλαγής απόψεων [email protected].

Παραθέτουμε στην κρίση του αναγνωστικού κοινού το κείμενο της αναγνώστριας:

Πριν βάλεις φωτιά στη «μάγισσα»... σκέψου το τέρας που κρύβουμε μέσα μας

Αναθεμάτισες... κατηγόρησες... έσπρωξες τα καρφιά σου... Στο διαδίκτυο, στο σπίτι σου, στη δουλειά σου... 

Με το δίκιο σου: Δεν περνάει από το μυαλό του ανθρώπου η ιδέα πως μια μάνα θα κάνει το ανείπωτο. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους πως βεβηλώνεται ο, τι πιο ιερό, αγνό και ειλικρινές έχει απομείνει: Η αγάπη της μάνας για το παιδί.

Ήρθε η ώρα όμως να πάρεις μια ανάσα. Να σκεφτείς. Να θυμηθείς τα λόγια του Σωκράτη:

Ουδείς εκών κακός...

Κανείς δεν διαλέγει, δεν θέλει να γίνει το τέρας. Κανείς δεν θα άφηνε ένα αβοήθητο πλάσμα να πεθάνει στη βάση ενός ψυχρού υπολογισμού...

Τώρα θυμήσου: Πώς κοίταζες τον συμμαθητή σου, που ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Πώς αντιδρούσες, όταν άκουγες για γυναίκες που απέκτησαν παιδί από σχέση εκτός γάμου. 

Σκέψου, πόσες διακρίσεις αντιμετωπίζει μια μητέρα που την έχει εγκαταλείψει ο σύντροφός της. Πόσο καταδικασμένο σε περίεργες, ακόμη και εχθρικές ματιές είναι ένα παιδί που μεγαλώνει σε αυτό το περιβάλλον... Πόσο αβοήθητος θα ένιωθες, αν δεν ήξερες πως η οικογένειά σου είναι εκεί να σε στηρίξει... Ακόμη και στα μεγάλα σου λάθη.

Τέλος, φαντάσου: Τι θα έκανες αν η κόρη σου, γυρνούσε μια μέρα και σου έλεγε πως έχει μείνει έγκυος από μια «φευγαλέα» σχέση; Ξέρω... «είναι παιδί μου, θα το στηρίξω ο, τι και να γίνει»... 

Ξέρεις όμως, πως απαντάς με ασφάλεια· ξέρεις ότι είσαι έξω από το πρόβλημα. Καταστάσεις που δεν χρειάστηκε να διαχειριστείς ποτέ, προβλήματα που δεν σου ζήτησε κανείς να λύσεις.

Γιατί είσαι άνδρας και μπορείς με την μεγαλύτερη άνεση να κρίνεις μια γυναίκα.

Γι' αυτό πέτα την τελευταία σου πέτρα και σκέψου... Προσπάθησε να αλλάξεις πρώτα απ΄όλους τον εαυτό σου. Θυμήσου πως τα «τέρατα», τα μεγαλώνουμε όλοι μαζί...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα