Thumbnail
Έσπασαν εκατοντάδες πύλινα αντικείμενα

Με... εκκωφαντικό τρόπο γιόρτασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης σήμερα το πρωί η Πρέβεζα, αναβιώνοντας με επιτυχία το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων στο Σαϊτάν Παζάρ και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στο γραφικό στενό όσο και στην κεντρική αγορά και στις 10:00, αφού ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Χαραλάμπους, δεκάδες πήλινα αντικείμενα έσπασαν στα πλακόστρωτα ενώ κροτίδες έπεσαν στο Σαϊτάν Παζάρ, στέλνοντας το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο.

Το ιστορικό κέντρο πλημμύρισε από ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής που συμμετείχαν στη γιορτή της πρώτης Ανάστασης, ενώ το ξεχωριστό αυτό έθιμο πλαισίωσε με την παρουσία του το συγκρότημα κρουστών “Κροταλάρτα”.

Πηγή πληροφοριών: atpreveza.gr 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημήτρης Νατσιός
Νατσιός: «Βλασφημία η θεωρία του Δαρβίνου – Καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα»
«Σωστά δεν διδάσκεται στα σχολεία η θεωρία της εξέλιξης» - Αδιανόητο κρεσέντο από τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό
Νατσιός: «Βλασφημία η θεωρία του Δαρβίνου – Καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα»