Thumbnail
Σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο είναι ήδη από χθες αυξημένη η κίνηση των επιβατών με προορισμό τα νησιά. Τεράστια είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα σχεδόν 100%

Σχεδόν 500 δρομολόγια θα γίνουν σήμερα και άλλα τόσα έχουν προγραμματιστεί για την Μ. Παρασκευή.   

Καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμων των λιμανιών. Το Λιμενικό καλεί τους ταξιδιώτες να είναι στην αποβάθρα μία ώρα πριν τον απόπλου.   

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων, η κίνηση για τις Κυκλάδες αναμένεται φέτος να παρουσιάσει αύξηση κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.   Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 12 για τις Κυκλάδες και 6 για το Μαρμάρι, ενώ 6 δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το Λαύριο.   

Χθες (Μεγάλη Τετάρτη 04/04/2018) από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 14.954 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου,2.458 ΙΧ οχήματα, 775 φορτηγά και 351 δίκυκλα. 

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 28 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 4.817 επιβάτες, 781 ΙΧ οχήματα 46 φορτηγά και 127 δίκυκλα.   Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 ΙΧ οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 ΙΧ οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.   

Σταδιακά αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ πρόκειται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.   

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων.   

Παράλληλα, στον σχεδιασμό προβλέπεται η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Επίσης, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.   

Όσον αφορά την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. 

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή το γεγονός ότι πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
Μια πανεύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε σπιτικό παγωτό, με απλά υλικά, όπως είναι οι μπανάνες και οι φράουλες, το μέλι και την κρέμα γάλακτος
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
kataskinoseis.jpg
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου
Η συσχέτιση παρέμεινε ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν το φύλο του παιδιού, την εκπαίδευση των γονέων, την ηλικία τους κατά τη γέννηση και...
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου