Thumbnail
Τα μηνύματα από το συλλαλητήριο

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν χθες στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Στη συνάντηση που θα έχουν τις προσεχείς ημέρες οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΦΥΡΟΜ, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για το Μακεδονικό. Αθήνα και Σκόπια προτίθεται να επισκεφτεί στο επόμενο δεκαήμερο ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς προκειμένου να έχει συζητήσεις και με τις δύο πλευρές για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Θα ήταν εθνική ανοησία να μην καταλήξουμε σε λύση τώρα», δηλώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος την Τετάρτη θα συναντηθεί στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν μεταξύ άλλων, βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής της Ελιάς, ‘Ευα Καϊλή καθώς και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ιεράρχες.

Συλλαλητήριο διοργάνωσε και η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο Αίγιο.

Για μια μεγάλη «λαϊκή διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και με τις πράξεις και τις παραλείψεις της δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα», μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση υπηρετεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κυβέρνηση και ΝΔ υπονομεύουν την αξιοπιστία της όποιας διαπραγμάτευσης», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να προηγηθεί της ονοματολογίας μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δώδεκα λόγους για τους οποίους λέει «όχι» στο συλλαλητήριο, παρέθεσε, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα