Thumbnail
Αμβρόσιος

Με την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής έγινε το πρωί της Κυριακής στη πλατεία Φανερωμένης στο Αίγιο, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργάνωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Λαγός, όπως και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Αρβανίτης και μέλη οργανώσεων προσκείμενων στη ΧΑ.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλία του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο οποίος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και αιτιολόγησε τη «συμπάθειά» του στη Χρυσή Αυγή λέγοντας τα εξής:

«Επιθυμώ, τέλος, να δώσω μια σκληρή απάντηση σε μερικούς κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εντελώς αδιάντροπα, οι αγράμματοι αυτοί άνθρωποι, τα ανθρωπάκια, οι νάνοι και ανόητοι, οι ξετσίπωτοι, αποτόλμησαν να εκστομίσουν από το βρώμικο στόμα τους «κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, ενώ μεταξύ άλλων εξέφραζαν ερωτήματα για το εάν η ηγεσία της αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας».

Συγκεκριμένα, για να αποδυναμώσουν τη φωνή μας, έθεσαν την εξής ερώτηση: Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής; Κάποιοι, μάλιστα, αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν:

Αμβρόσιος ο ναζιστής, ο χουντικός, ο εθνικιστής, ο χρυσαυγίτης, ο ακροδεξιός, ο φασίστας. Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια τα οποία κατά καιρούς μού έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί φίλοι μου» είναι δύο:

Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο. Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ:

Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα αυτά έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος.

Προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε συμμορίτη! Ούτε άθεο και Αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο φασίστα, παρά κατσαπλιά!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας