Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ έρχονται το 2018 για να στηρίξουν την απασχόληση χιλιάδων νέων ανέργων, ηλικίας έως 35 ετών

Σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί το ΦΕΚ για το πρόγραμμα πρώτης πρόσληψης μισθωτών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών. Πρόκειται για συνολικά 20.000 προσλήψεις και στην περίπτωση που οι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, προχωρήσουν στην πρόσληψη νέων, ηλικίας έως 29 ετών, θα έχουν μεγαλύτερα κίνητρα.

Εντός του Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά ακόμη ένα πρόγραμμα, σχετικά με τη μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 3.000 θέσεις εργασίας, μέσω της επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. Βασικός στόχος του προγράμματος δεν είναι άλλος από την αλλαγή της αναλογίας ανάμεσα στη μερική και την πλήρη απασχόληση, ενισχύοντας τη δεύτερη.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα, το αργότερο τον Φεβρουάριο, αναμένεται να αρχίσει το πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά ανέργους οι οποίοι θα λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για να διαμορφώσουν το δικό τους business plan. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και στη συνέχεια θα υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των ιδεών και θα προκριθούν οι πιο ώριμες προς υλοποίηση.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μέρους του προγράμματος 2.500 άνεργοι νέοι θα επιδοτηθούν με 15.000 έως 20.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Διευκρινίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, δύο νέα προγράμματα για άνεργους νέους αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και αφορούν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για νέους, ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ ή δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόσληψη των ωφελουμένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς καθώς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και κοινωνικούς συνεταιρισμούς περιορισμένης ευθύνης. Οι 10.000 θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ για την ίδια ηλικιακή ομάδα ανέργων, που είναι απόφοιτοι Γυμνασίου ή Γενικού Λυκείου, πρόκειται να αρχίσει πρόγραμμα για απασχόληση σε περίπου δέκα επαγγελματικές ειδικότητες – τόσο τεχνικές όσο και στον τομέα των υπηρεσιών. Πληροφορίες θέλουν τον αριθμό των ωφελούμενων νέων ανέργων από το πρόγραμμα να φτάνει τις 4.500. Όσο για τη διάρκεια του προγράμματος, θα είναι συνολικά 14 μήνες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ