Πέθανε ο συνθέτης και μαέστρος Ιωσήφ Μπενάκης
Σε ηλικία 93 ετών

Πέθανε σήμερα, Πέμπτη 19/10, σε ηλικία 93 ετών, ο καταξιωμένος συνθέτης και μαέστρος Ιωσήφ Μπενάκης.

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1924 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και έλαβε διπλώματα αντίστιξης και φούγκας από το Εθνικό Ωδείο, καθώς και πτυχίο μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι.

Εργάστηκε στο υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών, όπου ήταν επίτιμος διευθυντής. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο χώρο της μουσικής είχε διευθύνει διάφορες ορχήστρες (συμφωνική, της ΕΡΤ, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αλλού).

Ήταν Ιδρυτής και διευθυντής της χορωδίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας επί δώδεκα χρόνια, είχε διατελέσει πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αθηνών, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Συνθετών και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Είχε γράψει έξι ορατόρια, τέσσερις όπερες, μία συμφωνία, ένα κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, συνθέσεις για πιάνο και ορχήστρα, συνθέσεις για πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, για χορωδία, τραγούδια κ.ά., ενώ έχουν κυκλοφορήσει επτά CD με συνθέσεις του. Είχε γράψει δέκα βιβλία μουσικής.

Είχε, ακόμη, βραβευτεί σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης, καθώς και από την Ακαδημία Αθηνών.

Η κηδεία του Ιωσήφ Μπενάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 20/10, στο κοιμητήριο Χολαργού στις 17:00 το απόγευμα.

best of network

σχετικά άρθρα

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό
"Έχετε πάρει αγκαλιά τον Σαμαρά τον πρωθυπουργό της καταστροφής και επαίρεστε για τα κατορθώματά του", είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ
Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον 1ο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό