Φορτηγό αμμοληπτικό πλοίο έχει επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας, στον όρμο Ασπροπύργου, ανατολικά της προβλήτας Χαλυβουργικής. Υπό αδιευκρίνιστη αιτία παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης, της πρύμνης και του κυρίου καταστρώματος του πλοίου να καλυφθεί από νερό.
Περιμετρικά του φορτηγού πλοίου «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» έχει ήδη διαπιστωθεί από στελέχη του λιμεναρχείου Ελευσίνας θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή χρώματος πράσινου και εκτάσεως περίπου είκοσι τετραγωνικών μέτρων (20m2).
Στο σημείο ήδη υπάρχει, με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, αντιρρυπαντικό φράγμα, ενώ ιδιωτική εταιρεία με τη συνδρομή δύο περιπολικών του λιμενικού ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή.
Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom