Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις, 1.000 προσαγωγές και σοβαροί τραυματισμοί – Αποκάλυψη για σχέδιο αποκλεισμού των social media

Κοινωνία 0

Ερευνητικό κέντρο για την μαστίχα Χίου ιδρύει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η δημιουργία ερευνητικού κέντρου για τη μαστίχα αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020.

Από τα 2,5 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός, το Πρόγραμμα θα συνεισφέρει τα 1,25 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τη συμμετοχή του δικαιούχου φορέα, δηλ. του υπό σύσταση Ερευνητικού Κέντρου στο οποίο μετέχουν η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Mediterra και ερευνητικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας για τη μαστίχα.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παραπάνω σημαντική για την οικονομία της Χίου ένταξη τόνισε: «Αξιοποιούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για να υποστηρίξουμε τον "θησαυρό" της Χίου που είναι η μαστίχα. Στην εποχή του μεγάλου ανταγωνισμού και της προσπάθειας προώθησης των μοναδικών προϊόντων του τόπου μας, η έρευνα και τεκμηρίωση των εξαιρετικών ιδιοτήτων της μαστίχας έχει εξέχουσα θέση. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη χρηματοδοτούμε τη δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου για τη μαστίχα και εξασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαστιχοκαλλιέργειας, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία