Thumbnail
Εφιαλτικές στιγμές περνάνε τα Κύθηρα που η πυρκαγιά που μαίνεται για τρεις ημέρες. Το νησί κηρύχθηκέ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσης τους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, αυτή την ώρα υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στα ΝΔ του νησιού, τονίζοντας ωστόσο, πως οι συνεχείς αλλαγές στη φορά των ανέμων μπορεί να αλλάξουν και πάλι την κατάσταση και να υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Ο κ. Καπάκης επισήμανε πως στο νησί βρίσκονται σχεδόν όλα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ` όλη την Ελλάδα, σημείωσε πως δεν υπήρξαν ζημιές στα σπίτια των οικισμών από τους οποίους η φωτιά πέρασε δίπλα, ενώ είπε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση που αντιμετωπίζονται.

Ένα τσιγάρο οφείλεται για την πυρκαγιά;

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, αναφέρθηκε στα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς λέγοντας πως θα ζητήσει επίσημο πόρισμα και διερεύνηση των αιτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες,  καθώς άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λέγοντας πως υπήρχαν παράλληλα 15 με 20 εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία μεταξύ τους.

"Το πρωί της Παρασκευής με πήρε ο διοικητής του νοσοκομείου και μου είπε ότι σε ένα οικόπεδο δίπλα από το νοσοκομείο έχει πάρει φωτιά από τσιγάρο. Τώρα πως έφυγε από το νοσοκομείο η φωτιά και έκαψε το μισό νησί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω πλήρη διερεύνηση. Εγώ δεν θεωρώ ότι από ένα τσιγάρο  μπορεί να γίνει τόσο μεγάλη καταστροφή, αν και δεν είμαι ειδικός" ανάφερε ο δήμαρχος.

"Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ζητήση πλήρης διερεύνηση" σημείωσε ο δήμαρχος
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα